SEGRE

URBANISME COMISSIÓ DEL PIRINEU

Port Ainé guanyarà 325 places de pàrquing l'hivern que ve i posarà fi als col·lapses

El projecte obté el vistiplau urbanístic i FGC espera poder estrenar-les per a la temporada 2020-2021 || Baqueira Beret haurà de compensar Naut Aran amb gairebé 50.000 euros per ampliar un telecadira

Imatge del pàrquing de l’estació d’esquí de Port Ainé el mes de novembre passat.

Imatge del pàrquing de l’estació d’esquí de Port Ainé el mes de novembre passat.M.CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme del Pirineu va aprovar ahir el projecte de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per construir dos noves zones d’aparcament a peu de pistes de Port Ainé. Sumaran 325 noves places a la cota dos mil, destinades a evitar col·lapses de cotxes com els que s’han registrat en les últimes temporades d’hivern. En els dies de més afluència de públic, els aficionats a l’esquí arriben a deixar petits els actuals pàrquings de l’estació de Rialp, amb un miler de places, cosa que ha portat a tancar en diverses ocasions l’accés des de la carretera C-13 fins i tot des de primera hora del matí. Després del vistiplau de la comissió, fonts de FGC van corroborar que esperen executar les obres en els propers mesos per poder estrenar els nous estacionaments per a la campanya hivernal 2020-2021.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich (JxCat), es va mostrar satisfet davant de l’aprovació del projecte per part d’Urbanisme. Va recordar que el seu ajuntament proposa ampliar en el futur l’estació al considerar que “s’ha quedat petita” i va apuntar que, a curt termini, dotar-la de més aparcament “millorarà la mobilitat” i aportarà “confort per als esquiadors”. Així mateix, va agrair el “compromís de la Generalitat” amb l’estació, al considerar que es tracta d’un “motor econòmic” de la comarca.

En els dies de més afluència d’esquiadors, l’accés a Port Ainé tanca al no haver-hi places d’aparcament

La comissió d’Urbanisme va examinar també plans i projectes en altres municipis pirinencs com la Seu, Tremp i la Torre de Capdella, entre altres (vegeu les claus). Al marge de la sessió celebrada ahir, altres projectes en els dominis esquiables segueixen el seu curs a Lleida. Així, l’estació de Baqueira Beret haurà de compensar econòmicament l’ajuntament de Naut Aran per la substitució del telecadira Teso Dera Mina, a la zona dels Argulls. La comissió d’Urbanisme ja va aprovar fa més de mig any, el juny del 2019, la substitució d’aquest remuntador de pinça fixa per un altre model desembragable.

L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va explicar que, perquè el consistori atorgui llicència, l’estació ha de compensar per la superfície que ocuparà el nou telecadira, que passarà de tres a sis places. En total, ocuparà 15.938 metres quadrats. El consistori cobrarà tres euros per metre quadrat i en total n’ingressarà 47.938.

El primer edil de Naut Aran va explicar que aquesta compensació es repartirà entre les poblacions de Salardú i Tredòs, per on passarà el nou telecadira Teso Dera Mina.

tracking