SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Aitona ofereix als turistes apadrinar fruiters per promoure el consum

Per entre 50 i 90 euros, segons el servei, i l’empresari Tatxo Benet n’esponsoritza un centenar || Comença una nova edició de les rutes pels camps florits

L’empresari lleidatà Tatxo Benet (c.) amb l’alcaldessa (a la seua dreta), autoritats i voluntaris.

L’empresari lleidatà Tatxo Benet (c.) amb l’alcaldessa (a la seua dreta), autoritats i voluntaris.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aitona estrena aquest any una iniciativa pionera en el marc del projecte Fruiturisme per donar a conèixer la fruita dolça i els camps florits durant la primavera. Així doncs, les persones que ho desitgin podran apadrinar un presseguer o un nectariner i seguir-ne durant tot l’any l’evolució fins que floreixi i doni fruits, a més d’interessar-se per la tasca del pagès. Per ara, dos joves agricultors han ofert les seues plantacions, tot i que no es descarta que s’hi sumin molts més, segons va explicar l’alcaldessa, Rosa Pujol. Amb una aportació de 50 euros, els padrins tenen l’opció de recollir la fruita de l’arbre encara que, si es prefereix, es pot rebre a casa fruita fresca, uns 20 quilos per persona, o una part en fresc i una altra en conserva pagant 70 i 90 euros, respectivament.

L’empresari lleidatà Tatxo Benet es va mostrar ahir com el primer ambaixador d’aquesta iniciativa apadrinant un centenar d’arbres. La fruita la donarà a diferents entitats benèfiques. Benet, vinculat a la població per la seua mare, natural de la localitat, va destacar la qualitat i el sabor de la fruita de la zona respecte a la d’altres llocs i es va mostrar segur que “la gent l’acabarà valorant”.

Les rutes guiades començaran el 27 d’aquest mes ja que s’han avançat a causa de l’avanç de la floració. Estava previst iniciar-les el dia 2 de març. La població espera més de 20.000 persones, que són les que van passar l’any passat pels camps de cultiu. Una seixantena de veïns hi col·laboren com a voluntaris i seran els encarregats d’acompanyar els visitants, que han de fer les reserves a la pàgina www.fruiturisme.cat.

tracking