SEGRE

AGRICULTURA BASE DE DADES

Creen un mapa per prevenir i extingir millor els incendis

Imatge d’arxiu del gran incendi de l’any passat a Bovera.

Imatge d’arxiu del gran incendi de l’any passat a Bovera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura va presentar ahir el servidor Previncat, un banc de dades que es pot descarregar per facilitar la presa de decisions sobre la prevenció i extinció d’incendis forestals a Catalunya. La consellera, Teresa Jordà, va destacar en aquest sentit que la nova eina permetrà millorar l’eficàcia amb els recursos actuals en la gestió dels incendis “actuant a les zones en les quals és més necessari fer-ho”. La cap del programa, Míriam Piqué, va explicar que el servidor inclou dades de vegetació, escenaris climàtics o comportament del foc.

El projecte l’ha encarregat el departament d’Agricultura i l’ha desenvolupat el Centre de Ciència i Tecnològia Forestal de Catalunya (CTFC), amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat. Identificar els “punts calents” és una de les comeses d’aquesta eina.

Les dades permetran fer simulacions d’incendis forestals a qualsevol zona de Catalunya per definir zones prioritàries amb l’objectiu d’optimitzar els recursos disponibles de cara a la prevenció.

tracking