SEGRE

MUNICIPIS TRIBUNALS

Jordà convoca els afectats pels incendis de juny

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Jordà reclama al Ministeri d'Agricultura accions conjuntes contra la crisi de preus de la fruitaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va explicar ahir que les finques afectades pel foc de l’estiu passat a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià no s’hauran d’assegurar fins que aquestes siguin productives. Jordà va respondre així a la polèmica generada després que agricultors que havien cobrat ajudes rebessin una carta de la conselleria d’Agricultura en la qual els advertien que si no tenien les finques assegurades, tal com s’exigia a la convocatòria de les subvencions, haurien de tornar els ajuts (vegeu SEGRE de dimarts).

Jordà va assegurar que “el departament no ha fet res que no estigués anunciat” o “pactat” amb les organitzacions agràries i va apuntar que “l’exigència és que assegurin, però no a partir del minut zero”. La consellera va afirmar que “la finalitat de les ajudes és tornar a la zona afectada la capacitat de producció” i va posar com a exemple que si una finca no és productiva fins passats tres anys no haurà d’assegurar-se fins que ho sigui.

Així mateix, Jordà va anunciar que la setmana que ve es reunirà amb els afectats per poder atendre les seues peticions, tal com demanaven. Aquests agricultors van amenaçar de tallar carreteres si el departament no escoltava les seues reivindicacions en un termini màxim de deu dies.

Els afectats van denunciar que pagesos que havien renunciat a cobrar subvencions perquè no els sortia rendible finalment les van rebre igualment (vegeu el desglossament).

Més de 70 pagesos van cobrar les subvencions ? Un total de 75 agricultors de Bovera i Flix han cobrat les ajudes de la conselleria d’Agricultura pel foc de l’estiu passat (1,33 euros per arbre de secà cremat i 3,5 si es trobava en zona de regadiu). Tots ells van rebre la carta en la qual la Generalitat els advertia que si no tenien contractada l’assegurança haurien de tornar les subvencions. Aquest fet va generar la indignació del sector, que denuncia que no els surt rendible. Segons van informar, assegurar una finca de 30 hectàrees té un preu de 10.000 euros i l’ajuda és de 5.000 euros.

tracking