SEGRE

PLENS REFERÈNDUM

La Pobla reprèn la consulta per rebatejar el passeig Josep Borrell

Mollerussa aprova el pressupost municipal, de 14,2 milions

Imatge d’arxiu d’una pancarta contra Borrell a la Pobla.

Imatge d’arxiu d’una pancarta contra Borrell a la Pobla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de la Pobla de Segur va aprovar ahir les normes de la consulta sobre el canvi de nom del passeig Josep Borrell, batejat així pel polític socialista originari d’aquest municipi, que actualment és l’alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior. La iniciativa va sorgir després de les crítiques de Bo-rrell al moviment independentista. El referèndum es reprèn després que es plantegés a l’anterior mandat. Se celebrarà un diumenge d’abril i un grup de voluntaris s’encarregarà de la mesa, que s’instal·larà a la sala de plens, segons va explicar l’alcalde, Marc Baró. Els residents o nascuts a la Pobla que siguin majors de setze anys podran escollir si es manté el nom del passeig o es canvia per 1 d’Octubre. El reglament de la consulta es va aprovar amb vuit vots a favor d’ERC i JxCat, mentre que els edils del PSC van abandonar la sala de plens en el moment de la votació.

L’ajuntament de Mollerussa (PDeCAT) va aprovar ahir els pressupostos d’aquest any, que ascendeixen 14,2 milions d’euros. L’oposició hi va votar en contra i va criticar el descens d’un 78 per cent en inversions (132.000 euros).

Joan Simeón (PP) va demanar reduir despeses com la de telefonia o evitar la quota de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Alonso Soria (PSC) va assegurar que els pressupostos “no contribueixen a millorar la ciutat” i Engelbert Montalà (ERC) va criticar que l’“encotillament” del document contrasta amb l’increment d’un 30 per cent del sou de diversos regidors.

tracking