SEGRE

URBANISME PIRINEU

Llum verda a l'ampliació del Museu Diocesà de la Seu

La Generalitat aprova canvis en la planificació urbanística per fer-ho possible || Encara sense data per iniciar les obres

Imatge d’arxiu del portal de la casa de Cal Roger de la Seu.

Imatge d’arxiu del portal de la casa de Cal Roger de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha donat llum verda a l’ampliació del Museu Diocesà de la Seu d’Urgell. Es tracta d’un projecte que va iniciar la seua etapa l’any 2015, quan la diòcesi de l’Urgell va adquirir la casa coneguda com Cal Roger, annexa a l’actual museu.

Connectar aquests dos immobles permetrà poder incrementar la superfície per a exposicions. Cinc anys després, la comissió d’Urbanisme del Pirineu celebrada dimecres passat (vegeu SEGRE d’ahir) va aprovar modificar la planificació urbanística del centre històric de la capital de l’Alt Urgell per poder fer-ho possible.

El projecte aprovat per la comissió qualifica com a espais per a equipaments Cal Roger i un jardí proper al museu, en el qual es preveu ubicar la nova entrada a la zona d’exposició. La proposta planteja que el nou espai museístic inclogui l’edifici del carrer Canonges i una nova construcció, i incorpori també una aula didàctica en l’espai en què es va dur a terme una demolició entre l’església de Sant Miquel i la sala capitular.

Encara que el projecte s’ha aprovat, la seua entrada en vigor quedarà condicionada a incloure una sèrie de canvis i correccions al document original prescrites per la comissió d’Urbanisme.

Fonts de la diòcesi, per la seua part, van apuntar que continuen treballant en l’elaboració del projecte i que encara no hi ha una data prevista per a l’inici de les obres, ni tampoc per a la inauguració del futur espai museístic.

L’ampliació del Museu Diocesà es va plantejar en el seu moment com un mitjà per poder exposar més peces de la col·lecció del bisbat i també per poder donar més espai a algunes de les que ja estan en exposició.

Autoritzen una altra pista d’esquí per a Port Ainé D’altra banda, Urbanisme va autoritzar la construcció d’una nova pista d’esquí a Port Ainé, de 150 metres de longitud i deu d’ample per descongestionar les que porten al remuntador d’accés. Aquesta iniciativa per afavorir la mobilitat complementa la construcció de dos pàrquings amb 325 places.

tracking