SEGRE

MOBILITAT ACCESSOS

Sant Guim desbloqueja ajuts de l'Estat per asfaltar camins

Més de 200.000 € assignats el 2013 i pendents des de llavors

Operaris asfalten un dels camins de Sant Guim de Freixenet.

Operaris asfalten un dels camins de Sant Guim de Freixenet.X. S,

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Guim de Freixenet ha iniciat obres a la xarxa de camins que comuniquen set dels deu nuclis agregats. Ho fa amb càrrec a ajuts per valor de 223.000 euros que l’Estat va atorgar el 2013 en el marc d’un programa de desenvolupament rural. Tanmateix, el projecte va quedar paralitzat i ara el consistori l’ha desbloquejat amb la col·laboració de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida.

Els treballs comprenen 6,7 quilòmetres de la xarxa de camins del municipi, entre els quals s’establirà un ample de quatre metres al llarg del recorregut, es compactarà el terreny i es pavimentarà amb una capa de formigó. Així mateix, es construiran cunetes d’un metre d’ample revestides amb formigó per evacuar les pluges.

Abasten 6,7 quilòmetres de camins de set dels deu nuclis agregats del municipi

Segons va informar l’alcalde, Francesc Lluch, el municipi compta amb una climatologia adversa, per la qual cosa el bon estat de les comunicacions és bàsic per evitar que els pobles petits quedin aïllats. Va destacar que aquesta actuació suposarà una millora per a l’activitat agrícola i facilitarà l’accés dels veïns dels nuclis agregats a Sant Guim, que concentra els serveis d’escola, guarderia, escola de música, baixador del tren, residència i comerços. També farà més accessibles els pobles perquè els visitin turistes.

tracking