SEGRE

COMUNICACIONS EFECTES DEL TEMPORAL

El tren de la Pobla, sense servei dos mesos per avaria després del Glòria

La reparació finalitzarà a l’abril però no afecta el tram entre Lleida i Balaguer

Operaris del tren van arreglar la via el mateix dia 23 de gener.

Operaris del tren van arreglar la via el mateix dia 23 de gener.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tanmateix, a partir de dilluns seran complets els dies feiners sis hores al matí i tres a la tarda, si bé cada hora es donarà pas als vehicles durant quinze minuts.

En aquest sentit, les obres contemplen una inversió d’1,6 milions d’euros i es prolongaran fins al proper maig.

FGC va encarregar la fabricació d’un tercer tren per a la línia, que permetrà evitar la suspensió del servei

?

lleida

Ferrocarrils de la Generalitat, titular de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur, estima que el fabricant d’una de les màquines que operen aquest servei necessitarà dos mesos més per reparar el comboi, avariat al xocar amb una gran roca que va caure sobre les vies a l’altura d’Àger el 23 de gener passat com a conseqüència del temporal Glòria.

La Generalitat va confirmar així ahir que no preveu que la línia estigui operativa fins al pròxim dilluns 20 d’abril en el tram entre Balaguer i la Pobla de Segur.

En canvi, entre Lleida i Balaguer, on es registren el 80 per cent dels serveis de la línia, els trajectes no estan afectats.

La recuperació del servei se situa ara per ara en dates posteriors a la Setmana Santa, encara que podria coincidir amb l’inici de la temporada del Tren turístic dels Llacs, que arranca cap a mitjans d’abril.

Quant a l’avaria, la unitat (UT 331.02) va xocar amb un bloc de roca a la sortida de l’estació de trens d’Àger. Ferrocarrils va comprovar en el moment inicial la integritat estructural del tren a través de l’empresa suïssa

Stadler

(fabricant i responsable de la reparació) i va constatar que no hi havia deformacions permanents. El 7 de febrer

passat

es va remetre un informe en el qual l’empresa garanteix la integritat estructural del comboi.

Tanmateix, un element del tren la funció del qual és protegir-lo davant dels xocs sí que va resultar danyat més enllà de la comprovació inicial i s’ha de substituir. Stadler ha hagut d’encarregar la fabricació de nou de la peça, d’alumini, i haurà de validar aquest procés, la qual cosa requereix un termini de dos mesos.

A més, la substitució de la peça necessita desmuntar la cabina de conducció per soldar aquest element. Stadler rebrà el suport de la companyia encarregada del manteniment dels trens (Erion).

El temporal Glòria va provocar altres danys menors que estan reparats, segons l’empresa titular. L’afectació del despreniment sobre les vies del tren va quedar solucionada el mateix 23 de gener. Actualment dos trens operen la línia de la Pobla de Segur, si bé la Generalitat va encarregar la fabricació d’una tercera màquina, encara en procés. Aquesta tercera unitat permetrà complementar el servei, ja que ara com ara la revisió d’un dels combois obliga a interrompre el servei al quedar-ne operatiu només un (que manté els trajectes entre les capitals del Segrià i la Noguera). Els danys provocats pel temporal Glòria van ser secundaris comparats amb els que hi va haver a la resta de Catalunya. Tanmateix, els perjudicis es compten també per milers d’euros.

La reparació de la C-13 obliga a tallar la circulació Les obres de reparació de la carretera C-13 entre Llavorsí i Rialp, tram afectat per despreniments de terra i roques del pendent, obligaran a dur a terme talls totals a la via a partir de dilluns vinent i fins al 6 de març. Actualment les obres ja impliquen talls d’un dels carrils de circulació.

tracking