SEGRE

TERRITORI PROMOCIÓ

Un milió per sufragar projectes amb la taxa turística, 358.000 € a Penelles

També per al Fruiturisme d’Aitona, el parc fluvial de Sort i la Vall de Lord

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé un milió d’euros ha aportat la Generalitat per finançar projectes per promoure el turisme a Lleida a través de 50% de la taxa turística que reverteix en els municipis. Penelles, a la Noguera, és la població que més diners ha rebut, un total de 358.119 euros; seguida de Sort, amb 232.363; Sant Llorenç de Morunys, amb una aportació de 192.334; i Aitona, amb 177.133 euros. Així ho va confirmar ahir la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, en aquesta població del Segrià.

Penelles invertirà la subvenció a renovar la senyalització del municipi, condicionar noves zones verdes i punts de reciclatge per als visitants i construir una ronda al voltant del Castell del Remei per descongestionar les carreteres de maquinària agrícola. Totes aquestes millores estan relacionades amb l’augment de visitants que ha suposat el festival GarGar (més informació a la pàgina 32). Per la seua part, la capital del Sobirà impulsarà el turisme esportiu i familiar amb la remodelació del parc del Riuet, Sant Lloreç de Morunys impulsarà la Vall de Lord i Aitona, el Fruiturisme (vegeu SEGRE d’ahir). Aquests projectes s’afegeixen a setze més a la resta de Catalunya que han rebut un total de 6 milions per incentivar el sector. Chacón va indicar que aquest any la dotació serà de 10 milions, també procedents de la taxa turística. Segons la conselleria, la nova convocatòria sortirà a l’abril i les subvencions es resoldran passat l’estiu.

Més ajuts per a les poblacions afectades per la gota freda i Glòria La consellera d’Empresa va indicar que “el Govern és al costat dels municipis afectats per les riuades del mes d’octubre passat i pel temporal Glòria i, per aquesta raó, en la convocatòria d’ajuts d’aquest any es prioritzaran les zones més perjudicades per les inundacions, atès que els projectes que presentin aquests municipis tindran una puntuació més gran”.

La consellera Chacón, ahir a Aitona, on va presentar els projectes sufragats per la taxa turística.

La consellera Chacón, ahir a Aitona, on va presentar els projectes sufragats per la taxa turística.MAGDALENA ALTISENT

tracking