SEGRE

MUNICIPIS REGULACIÓ

Campanya a la Pobla per acabar amb el 'botellón'

En vigor l’ordenança que preveu sancions i treballs comunitaris

El parc on es concentra el consum d’alcohol, ara en obres.

El parc on es concentra el consum d’alcohol, ara en obres.AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Evitar que joves es concentrin a les proximitats del parc Alcalde Boixareu, al costat del camp de futbol i darrere de l’edifici de l’ajuntament, és el que ha portat el consistori de la Pobla de Segur a iniciar un cicle de xarrades a l’institut per acabar amb el botellón, segons va explicar l’alcalde, Marc Baró. Precisament, el consistori ha aprovat una ordenança que regula el consum d’alcohol a la via pública, que sanciona aquesta pràctica. L’objectiu de les xarrades amb els joves és evitar la mala imatge que es dóna en aquesta àrea, que actualment es remodela per potenciar-la com a atractiu turístic de la població.

Baró va explicar que l’ordenança preveu també sancions i treballs a la comunitat. “Més que la sanció o la multa, busquem responsabilitat, tant dels joves com dels pares”, va dir. Segons el primer edil, “els pares també són responsables dels actes dels seus fills, i per això, la sanció econòmica entenem que recaurà en els pares, però els treballs a la comunitat als fills”. Les xarrades a l’institut es faran a través dels tècnics de joventut i els Mossos d’Esquadra.

El consistori ha aprovat una ordenança que regula el consum d’alcohol a la via pública

Amb aquestes mesures es vol trobar una solució a les concentracions de joves que, especialment els caps de setmana i en dies festius, es reuneixen per a la pràctica del botellón.

Baró va recordar que a la Pobla hi ha l’única discoteca de la comarca i això afavoreix l’arribada d’adolescents d’altres poblacions del Pallars. “Hi ha un problema i hem de posar-hi remei de la millor manera possible”, va explicar el primer edil.

tracking