SEGRE

COMARQUES

La 'Riuada Solidària' a les Garrigues aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el Vilosell

S'ha fet una recollida de brossa a l'entorn de la Femosa i dos rutes per conèixer els efectes de les pluges

La 'Riuada Solidària' a les Garrigues aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el Vilosell

La 'Riuada Solidària' a les Garrigues aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el VilosellASSOCICIÓ LA BANQUETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 'Riuada Solidària' a les Garrigues s'ha estrenat aquest cap de setmana amb dues activitats als municipis de Juneda i el Vilosell.

La iniciativa, que té com a objectiu recaptar diners i crear un 'banc d'hores' per ajudar els damnificats per les pluges del passat octubre i del gener, ha aplegat més d'un centenar de persones, entre les dues activitats que s'han dut a terme.

Aquest dissabte a Juneda s'han recollit 200 quilos de brossa a l'entorn del riu Femosa.

Per la seva banda, el Vilosell ha organitzat dos itineraris per conèixer de primera mà l'efecte de les pluges a la part alta dels rius Gorg i Set.

Des de 'Riuada Solidària' expliquen que durant els propers dos mesos volen incentivar més activitats a tots els municipis de la comarca.

Un dels membres de la Riuada Solidària a les Garrigues, Enric Cañero, ha explicat que van demanar consells als membres de la iniciativa homònima del Francolí perquè en un principi no sabien "com tirar-ho endavant".

Es tracta d'una iniciativa que té tres eixos. Per una banda, es vol crear un 'banc d'hores', és a dir, trobar gent disposada a donar un cop de mà en les tasques de reparació en l'àmbit que dominin. L'altre eix s'adreça a entitats de la comarca per tal que organitzin activitats que ajudin a recaptar fons per pagar el material d'aquestes tasques de reparació i, per últim, la iniciativa vol posar en contacte els voluntaris amb les famílies que hagin patit danys.

Cañero ha afegit que durant els propers dos mesos, volen continuar promovent activitats i jornades a tots els municipis garriguencs.

Una de les activitats solidàries és la que s'ha fet aquest dissabte a Juneda, amb el nom 'Voluntaris x la Femosa'. Ha consistit en una recollida de brossa a l'entorn del riu Femosa i ha estat organitzada per l'Associació La Banqueta de Juneda amb la col·laboració de l'ajuntament del municipi. Els voluntaris han recollit uns 200 quilos de deixalles i la jornada ha finalitzat amb una visita al Molí de Baix.

tracking