SEGRE

CERTÀMENS PRODUCTES DE PROXIMITAT

Bellaguarda promociona l'oli i el cultiu de la tòfona

Primera mostra gastronòmica per donar a conèixer la producció local || El certamen vol convertir-se en un reclam turístic

Presentació de l’oli d’oliva verge extra, que es produeix a la cooperativa de Bellaguarda.

Presentació de l’oli d’oliva verge extra, que es produeix a la cooperativa de Bellaguarda.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Bellaguarda va celebrar ahir la primera mostra gastronòmica de l’oli i la trufa, el Mercat i Cuina de Proximitat, per donar a conèixer d’aquesta manera la producció agroalimentària de qualitat que es fa a la població. Entre les activitats que ahir es van dur a terme va destacar una aproximació al cultiu de la trufa a les primeres plantacions de les Garrigues, de la mà del productor Josep Ramon Mateu, i d’un show cooking sobre la cuina de la trufa amb el restaurador Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida.

Durant la jornada, a la qual van assistir centenars de visitants, segons l’organització, també es va presentar l’oli d’oliva verge extra de Bellaguarda, la gran aposta de la cooperativa del municipi, i una altra demostració de cuina amb Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica de Lleida. Una degustació de licors artesans de taronja i llimona, i un vermut musical amb la degustació de productes locals van completar la primera edició d’aquesta mostra.

Durant la jornada es van dur a terme diverses degustacions de productes locals

El vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen. Va felicitar tots els agents implicats i va remarcar l’aposta del municipi pels productes de proximitat i de qualitat, com l’oli i la tòfona, a més de la repercussió que tenen pel que fa a la dinamització econòmica de la població.

L’alcalde, Olegari Alberich, va destacar la gran afluència de públic al certamen i la satisfacció dels expositors. “Estem contents amb el resultat d’aquesta primera edició, la qual cosa ens anima a continuar treballant de cara a pròximes edicions”, va dir. Els visitants també van poder observar una demostració dels gossos que busquen als camps les tòfones.

L’organització aspira que el nou certamen es converteixi en un reclam turístic per atreure visitants i generar economia a la població.

tracking