SEGRE

ENTITATS VOLUNTARIAT

Riuada Solidària amb més de 100 persones a Juneda i el Vilosell

Van recollir brossa a l’entorn de la Femosa

Alguns dels voluntaris al barranc de la Femosa al seu pas per Juneda.

Alguns dels voluntaris al barranc de la Femosa al seu pas per Juneda.LA BANQUETA DE JUNEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Riuada Solidària a les Garrigues es va estrenar aquest cap de setmana amb dos activitats als municipis de Juneda i el Vilosell. La iniciativa, que té com a objectiu recaptar diners i crear un banc d’hores per ajudar els damnificats per les pluges del mes d’octubre passat i gener, va reunir més d’un centenar de persones, entre les dos activitats. Dissabte a Juneda es van recollir 200 quilos d’escombraries a l’entorn del barranc de la Femosa. Per la seua part, el Vilosell va organitzar dos itineraris per conèixer de primera mà els efectes de les pluges a la part alta dels rius Gorg i Set. Des de Riuada Solidària van explicar que durant els propers dos mesos es preveuen incentivar més activitats en tots els municipis de la comarca.

Un dels membres d’aquesta iniciativa a les Garrigues, Enric Cañero, va explicar que d’una banda es vol crear un banc d’hores, és a dir, trobar gent disposada a donar un cop de mà en les tasques de reparació en l’àmbit que dominin. Un altre eix es dirigeix a entitats de la comarca perquè organitzin diferents activitats que ajudin a recaptar fons per poder pagar el material d’aquestes tasques de reparació i, finalment, la iniciativa vol posar en contacte els voluntaris amb les famílies que hagin patit danys.

L’objectiu és trobar gent disposada a donar un cop de mà per reparar zones danyades pel temporal

Cañero va afegir que durant els propers dos mesos volen continuar promovent activitats i jornades en tots els municipis afectats.

Una de les activitats solidàries és la que es va dur a terme dissabte a Juneda, amb el nom Voluntaris x la Femosa, organitzada per l’entitat La Banqueta de Juneda. Van recollir escombraries a l’entorn de la Femosa. Els voluntaris van recollir uns 200 quilos de rebutjos i la jornada va finalitzar amb una visita al Molí de Baix.

tracking