SEGRE

ACTUACIONS DESPRÉS DE LES PLUGES

Milloren carreteres danyades pels temporals al Vilosell i Llavorsí

Pantalles de malles dinàmiques per assegurar el talús de la C-13 || Bigues de formigó per ampliar l’ample de l’LP-7013 al pont i esculleres contra noves riuades

Un operari parant el trànsit a la C-13 entre Llavorsí i Rialp.

Un operari parant el trànsit a la C-13 entre Llavorsí i Rialp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres a la carretera C-13 entre Llavorsí i Rialp i al pont que dóna accés al Vilosell van obligar ahir a tallar el trànsit en aquestes dos vies afectades pels temporals de pluges dels últims mesos. En els dos casos els treballs van més enllà de reparacions per restituir les vies danyades en el seu estat original, i inclouen millores substancials per fer-les més funcionals i resistents davant de futurs episodis de tempestes i inundacions.

Així, la carretera LP-7013 entre l’Albi i el Vilosell es va tallar ahir al trànsit durant gairebé dos hores. Van col·locar diverses bigues de formigó armat paral·leles al pont amb l’objectiu d’enfortir-lo i fer més gran l’ample de la calçada. D’aquesta manera podran circular camions per la via, una cosa que des del temporal no està permesa. Abans de les pluges només podien circular per allà camions petits.

Mentre durin les obres, els camions no poden circular a l’LP-7013 entre l’Albi i el Vilosell

En els propers dies es farà l’encofrat de la llosa de formigó per després pavimentar-la amb aglomerat i, finalment, s’instal·larà el mur de seguretat en els dos costats del pont per evitar caigudes. Prèviament s’han aixecat esculleres de pedra en els dos costats del pont per protegir-lo en cas de futures avingudes d’aigua. Fins que finalitzin les obres, que duraran més de tres setmanes, un semàfor dóna pas alternatiu a la zona del pont durant tot el dia.

Pel que fa a la C-13 entre Llavorsí i Rialp, ahir van començar els talls intermitents de trànsit per sanejar el talús en el punt on es van produir despreniments que van obligar a tallar la carretera a finals d’any. Més endavant s’instal·laran pantalles de malles dinàmiques d’última generació al marge dret de la paret que permetran que la via guanyi seguretat. En aquest sentit, està previst que aquests talls, que s’allargaran fins al 6 de març, siguin de sis hores al matí i tres a la tarda, i obriran el pas als vehicles cada hora durant quinze minuts. A partir d’aquell dia les afectacions al trànsit seran més puntuals, amb la previsió de normalitzar-lo el mes de maig. El president del consell del Sobirà, Carles Isus, va destacar que l’actuació “permet posar fi a la situació de provisionalitat” al mateix temps que va recordar que “hi ha més punts en el tram de la via on s’observa una falta de manteniment” i va demanar que “es facin intervencions per no arribar a situacions com aquesta”.

Altres infraestructures danyades per les inundacions del mes d’octubre s’estan restituint per fer-les més resistents. Aquest el cas de l’LV-7031 entre les Borges Blanques i Cervià, on s’ha ampliat l’estructura de drenatge i la plataforma s’ha construït sobre blocs de formigó buits que permetran passar l’aigua. També Adif està reparant la línia del tren de la costa amb marcs de formigó prefabricats amb la mateixa finalitat i esculleres de pedra que protegiran la plataforma.

Un operari parant el trànsit a la C-13 entre Llavorsí i Rialp.

Un operari parant el trànsit a la C-13 entre Llavorsí i Rialp.ACN

tracking