SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Organyà cobrarà una taxa per volar en parapent

Serà a partir de l’estiu i preveu regular els usos de l’enclavament

El camp de vol conegut com la Muntanya Màgica.

El camp de vol conegut com la Muntanya Màgica.PARAPENT ORGANYÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà cobrarà a partir d’aquest estiu una tarifa per volar en parapent des del camp de vol de la Muntanya Màgica. El consistori ha donat llum verda a una ordenança que regularà el vol en aquest enclavament local, segons va explicar l’alcalde, Celestí Vilà. Precisament, el fet de cobrar per volar està creant dubtes entre alguns dels grups de l’oposició, que demanen “un estudi més gran de les conseqüències que es puguin derivar” del cobrament d’un forfet per utilitzar aquestes instal·lacions, segons va explicar ahir Sergi Parramon, portaveu d’ERC, a l’oposició.

Vilà preveu reunir-se els propers dies amb els agents implicats (escoles i clubs) i amb els grups municipals (PSC i ERC) per tenir llista l’ordenança que estableixi la tarifa que hauran d’abonar els usuaris de la instal·lació esportiva a partir d’aquest estiu. Vilà va defensar la mesura com “una cosa necessària per afrontar el manteniment del camp de vol” i “per contractar una persona a l’estiu que vigili la zona”, va afirmar.

L’estació de vol de parapent d’Organyà rep a l’any més de 9.000 aficionats

En aquest sentit va assegurar que “en cap cas no serà una tarifa desproporcionada perquè no hi ha un afany recaptatori, serà una cosa simbòlica”, va insistir. El portaveu d’ERC, Sergi Parramón, va témer que “aplicar una tarifa pot provocar una disminució dels visitants”. El consistori ha ampliat el camp de vol, situat a la zona de la Muntanya Màgica. Les obres han suposat una inversió de fins a 337.000 euros. Cada any van a aquest enclavament de l’Alt Urgell més de 9.000 aficionats a la pràctica del parapent.

tracking