SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Condemnats dos lleidatans a 3 anys de presó per tràfic d'amfetamines

Van ser jutjats a l’Audiència d’Osca i tots dos van reconèixer els fets || La Fiscalia sol·licitava inicialment sengles penes de quatre anys i mig de presó

Imatge de la droga confiscada al veí de Lleida a Osca.

Imatge de la droga confiscada al veí de Lleida a Osca.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Osca ha condemnat a sengles penes de tres anys de presó dos veïns de Lleida per traficar amb amfetamines. Va ser un judici per conformitat en el qual els dos acusats van reconèixer els fets. Inicialment, la Fiscalia sol·licitava sengles condemnes de quatre anys i mig de presó. D’aquesta manera, es considera provat que els dos acusats van ser interceptats “el 5 de juliol del 2018 a la carretera N-240 al seu pas pel terme municipal de Barbastre i al cotxe transportaven 187,72 grams d’amfetamines, amb un valor en el mercat il·lícit de 4.905 euros, i 670 euros en metàl·lic provinent de les substàncies estupefaents”. A més a més, “els inculpats pretenien dedicar les referides substàncies al tràfic il·legal a tercers”, segons assenyala la sentència. Els dos homes van ser arrestats i van estar-se dos dies a la presó abans de ser posats en llibertat amb càrrecs.

La Fiscalia sol·licitava inicialment sengles penes de quatre anys i mig de presó i sengles multes de 14.705 euros com a autors d’un delicte contra la salut pública de substàncies que causen greus danys a la salut. Finalment, el Ministeri Públic va demanar sengles condemnes de tres anys de presó i multes de 5.000 euros. La defensa dels acusats, que van reconèixer els fets, es va adherir a aquesta petició. L’Audiència d’Osca va dictar una sentència de conformitat. El tribunal també va decretar el decomís de les amfetamines per ser destruïdes i dels 670 euros que portaven els dos acusats quan van ser detinguts. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Arresten un jove de Lleida amb cocaïna després d’eludir un control policial La Guàrdia Civil va detenir dissabte passat a Castejón del Puente (Osca) un veí de Lleida de vint-i-vuit anys acusat d’un delicte contra la salut pública al localitzar-li 107 grams de cocaïna. L’arrest es va practicar quan una patrulla Guàrdia Civil va interceptar un vehicle que va intentar evadir un control fent un canvi de sentit. Al cotxe viatjaven tres homes i un d’ells es va mostrar molt nerviós. Els agents van escorcollar els ocupants i un es va adonar que a la part baixa dels pantalons de la persona que es mostrava més nerviosa hi havia un bony. Hi va localitzar una pastilla circular d’uns 8 centímetres de diàmetre. Van comprovar que era cocaïna i que pesava 107 grams. El jove va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat de Montsó.

tracking