SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

La Seu esgota el sòl per a hangars i la Generalitat projecta ampliar-lo

Amb noves instal·lacions per a avions de fins a setanta places dins del recinte actual

L’aeroport té actualment vuit hangars construïts.

L’aeroport té actualment vuit hangars construïts.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública Aeroports de Catalunya projecta ampliar la superfície per a hangars a l’aeroport de la Seu, després d’haver esgotat el sòl disponible per a aquest objectiu. Actualment en té vuit de construïts i les tres últimes parcel·les per edificar-los han sortit a concurs per llogar-les. Així ho va avançar el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, que va indicar que els tràmits davant d’Urbanisme per ampliar l’espai per a hangars s’iniciaran aviat.

Els nous hangars seran més grans que els actuals, que tenen uns cinc-cents metres quadrats i poden allotjar aeronaus de fins a vuit passatgers. Gavín va apuntar que, pensant en noves companyies que podran operar a l’aeroport de la Seu amb la instal·lació del nou sistema GPS per facilitar aterratges i enlairaments amb boira, als futurs hangars “podran estacionar reactors de cinquanta i fins a setanta places”. “Volem tenir-ho tot preparat per si es consolida una demanda d’aeronaus d’aquest tipus”, va afirmar Gavín, que va descartar adquirir nous terrenys per a hangars i va apuntar que el recinte actual de l’aeroport disposa de prou superfície per allotjar-los.

Tanmateix, va puntualitzar que “faran falta obres per adequar-lo i seguir la tramitació urbanística necessària”. L’aeroport ha posat en marxa fins ara tres promocions per construir hangars. Dels vuit construïts, quatre estan en mans de particulars i la resta els ocupa una firma de treballs aeris i manteniment d’helicòpters, una distribuïdora d’avionetes i una companyia d’aerotaxis. Quatre més estan adjudicats i pendents de construir, mentre que els tres últims estan en procés d’adjudicació.

Veten els vols comercials a l’aeròdrom de la Cerdanya D’altra banda, la comissió d’Urbanisme de Catalunya va donar ahir l’aprovació definitiva al nou pla director de l’aeròdrom de la Cerdanya, que tanca la porta a ampliar aquesta instal·lació per a vols comercials. Aquesta possibilitat es va plantejar anys enrere i ha quedat finalment descartada. D’altra banda, la Cambra andorrana estudia la possibilitat de construir un aeroport en sòl del Principat. Actualment, el Govern d’Andorra sufraga les despeses del de la Seu juntament amb la Generalitat.

tracking