SEGRE

MEDI AMBIENT AIGÜES

Alcaldes de l'Ondara reclamen condicionar el curs del riu

Exigeixen que l’Estat es faci càrrec de les destrosses del temporal Glòria || Front comú per demanar millores al llit

Imatge dels assistents a la reunió que es va fer ahir a Barbens.

Imatge dels assistents a la reunió que es va fer ahir a Barbens.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes de la ribera del riu Ondara des del seu naixement a Civit (Talavera) fins al Pla d’Urgell, es van reunir ahir a l’ajuntament de Barbens per exigir la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que elabori un projecte per al manteniment del riu. Segons va assenyalar l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, s’han de buscar sistemes de previsió d’avingudes d’aigua catastròfiques com les que estan tenint lloc en els últims anys.

Al seu torn, els alcaldes exigiran també a la CHE que es faci càrrec de les destrosses causades pel temporal Glòria del mes de gener passat. L’objectiu d’aquesta primera trobada va ser també consensuar un futur pla d’usos i gestió de l’entorn fluvial i fer un front comú per reivindicar millores mediambientals per part de la CHE i l’Agència Catalana de l’Aigua. Alcaldes, regidors i tècnics van coincidir en la necessitat d’impulsar mesures en favor de la protecció i manteniment del Ondara.

En aquesta reunió van assistir representants de Tàrrega, Anglesola, Vilagrassa, Linyola, Ivars d’Urgell, Barbens, Cervera, Ribera d’Ondara i Vilanova de la Barca, a més del Canal d’Urgell i la Diputació.

S’ha de recordar que durant el Glòria, l’Ondara es va desbordar al seu pas per Cervera, Tàrrega o Barbens, on la carretera L-3341 va quedar tallada. Altres rius com el Sió, Corb, Set, Gorg i el torrent de la Femosa també van sortir del seu curs.

tracking