SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Almenar consultarà els veïns sobre l'ús que es donarà a l'antic col·legi

Quan tanqui a l’obrir el nou, i dóna a elegir entre biblioteca o hotel d’entitats

Obres de la nova escola d’Almenar, que estarà a punt aquest curs.

Obres de la nova escola d’Almenar, que estarà a punt aquest curs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almenar consultarà els veïns sobre futurs usos de l’antiga escola de la població, quan el centre tanqui per la inauguració de la nova escola de Primària el curs escolar 2020-2021. Segons va explicar l’alcaldessa, Teresa Malla, alguns volen que aculli una nova biblioteca, mentre que altres consideren que és millor que sigui un hotel d’entitats, ja que garantirà que el col·legi continuï tenint activitat diària.

“Serà una pena que un edifici històric quedi en desús, sobretot perquè és al centre de la localitat. Els veïns diran en què volen que es converteixi”, va remarcar. L’escola actual és un edifici construït l’any 1935 que s’ha quedat petit per als més de tres-cents escolars que hi cursen els estudis i amb importants deficiències estructurals que s’hauran de resoldre.

La conselleria de Salut ja redacta el nou projecte del centre sanitari i abordarà les obres el 2021

La nova escola s’estrenarà al setembre amb un any de retard sobre el que s’havia previst per tràmits i modificacions que permetran, finalment, que les aules acullin els nens i nenes sense problemes d’espai i oferir servei de cuina.

Les obres han suposat una inversió de més de tres milions d’euros i són una reclamació veïnal des de fa setze anys que ha comportat nombroses mobilitzacions.

En un altre ordre de coses, Malla va indicar que la conselleria de Salut ja està redactant el projecte del nou centre d’atenció primària (CAP) al carrer Horta i que la intenció és començar les obres l’any que ve.

La primera edil va assenyalar que les actuals instal·lacions s’han quedat obsoletes i que es va descartar ampliar-les utilitzant l’antic col·legi ja que es prefereix que el centre de salut compti només amb una planta.

La localitat premia esportistes, escriptors i empresaris locals

L’alcaldessa d’Almenar va presentar ahir la primera edició de la Gala de Reconeixement de personalitats de la localitat, que se celebrarà demà divendres al local social del municipi. Es tracta d’un reconeixement a les persones, entitats i clubs que durant l’any passat van aconseguir èxits en les respectives disciplines esportives, socials i culturals i que van donar a conèixer el nom d’Almenar fora del municipi. Dins dels premiats hi ha una llarga llista d’esportistes de totes les categories. En l’àmbit cultural i social es reconeixerà la tasca del poeta i escriptor Josep Maria Nogueras, i també la creació de la primera empresa d’espirulina a la població, així com la tasca del cos dels bombers voluntaris.

tracking