SEGRE

TRIBUNALS DILIGÈNCIES PRÈVIES

Batalla declara davant del jutge per presumptes anomalies urbanístiques

Confia que el jutjat arxivi les diligències vinculades a una llicència de construcció || Citats onze mesos després d’un macroescorcoll de la Guàrdia Civil

Albert Batalla a l’entrar al jutjat seguit per l’advocat Jordi Pina i l’exedil Jesús Fierro.

Albert Batalla a l’entrar al jutjat seguit per l’advocat Jordi Pina i l’exedil Jesús Fierro.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla i l’exregidor d’Urbanisme Jesús Fierro van declarar ahir al jutjat d’instrucció número 2 de la capital de l’Alt Urgell com a investigats en el procés de diligències prèvies per les presumptes irregularitats urbanístiques relacionades amb la llicència municipal atorgada per a la construcció d’una promoció de vuit habitatges en una zona protegida de la ciutat coneguda com la Baixada del Molí, al costat del Parc del Segre.

Batalla i Fierro van declarar durant més de dos hores assistits per l’advocat Jordi Pina i al sortir del jutjat van assegurar que estan “molt satisfets” per “haver pogut explicar-nos després d’onze mesos d’aquella entrada espectacular per part de la Guàrdia Civil, amb passamuntanyes i metralladores” a l’edifici de l’ajuntament.

L’exedil es va mostrar també “convençut i content” d’haver “constatat i demostrat que les actuacions i decisions per part nostra, de l’ajuntament i dels tècnics municipals, han estat sempre d’acord amb la legalitat i buscant l’interès general i en cap cas l’interès particular”, i en aquest sentit es va mostrar “esperançat” que el procés quedarà arxivat i no caldrà anar a judici. El jutge va prendre també declaració ahir al secretari de l’ajuntament, citat com a investigat en la mateixa causa.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació, contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. La investigació es relaciona amb subvencions de la Unió Europea, fons Leader i Feder, que no s’haurien destinat al motiu pel qual es van donar.

Així mateix, hi hauria concessions d’obres sense els contractes corresponents. L’actuació parteix d’una querella de la Fiscalia, que va rebre una denúncia i va investigar el cas durant sis mesos.

D’altra banda, les declaracions previstes per avui en relació amb l’altre procediment obert per presumpta prevaricació i falsedat documental en l’adjudicació d’una planta de tractament de lixiviats, ubicada al dipòsit controlat de residus municipals a la partida de Benavarre (Montferrer), han quedat suspeses.

tracking