SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Les Borges estudia premiar la selecció dels residus orgànics

Les instal·lacions del nou abocador de les Borges.

Les instal·lacions del nou abocador de les Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Borges Blanques treballa per establir bonificacions en el rebut de la recollida d’escombraries als veïns que facin una recollida òptima de l’orgànica. Segons l’alcalde, Enric Mir, “estem iniciant els estudis d’aquest projecte amb què es vol reduir al màxim la quantitat d’aquests rebutjos que entrin a l’abocador, així com perquè se’n faci una correcta selecció”. Per aquest motiu, el consistori està distribuint entre els veïns cubells de color marró que es poden recollir de 9.00 a 14.00 a les instal·lacions municipals.

Per la seua part, l’ajuntament de Juneda també ha posat en marxa una campanya similar conscient que cal promoure la recollida de matèria orgànica. Per aquesta raó, les primeres 700 persones que vagin al punt de repartiment rebran un cubell marró. La campanya començarà el dilluns 2 de març i durarà fins que s’acabin les existències. Es poden recollir de dilluns a divendres de les 16.00 a les 20.00 hores.

La comarca té un índex de reciclatge del 40% i s’espera que el 2020 s’arribi al 50%, xifra exigida per part de la Unió Europea. Val a recordar que les Garrigues ha millorat cinc posicions quant al rànquing de reciclatge global de les 42 comarques de Catalunya i ha passat de l’última posició l’any 2017 a la 37 el 2018.

D’altra banda, hi ha poblacions com el Cogul i Cervià de les Garrigues que ja estudien com implantar la recollida porta a porta en els seus municipis per fomentar el reciclatge.

tracking