SEGRE

HABITATGES DEGRADACIÓ

Dos municipis de Lleida tanquen carrers pel mal estat de diverses cases

Insten els propietaris a tirar-les o arreglar-les

El carrer de Torrefarrera tancat al pas de cotxes i veïns.

El carrer de Torrefarrera tancat al pas de cotxes i veïns.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera ha tancat el carrer Farreria al pas de vehicles i transeünts atès el mal estat d’una casa buida que amenaça ruïna i on ja s’han registrat petits despreniments arran de les pluges del mes de gener passat. Segons va assenyalar l’alcalde, Jordi Latorre, ja s’ha remès un requeriment als propietaris perquè procedeixin a assegurar la façana de l’edifici i a reparar-lo, o bé a enderrocar l’immoble.

En cas que no s’apliquin aquestes mesures, s’imposaran les multes corresponents tenint en compte el perill que suposa el mal estat d’aquesta casa. Latorre va remarcar que “és imprescindible que es garanteixi la seguretat per aquest carrer abans de reobrir-la”.

Els consistoris imposaran sancions si els amos no apliquen mesures urgents

D’altra banda, l’ajuntament de Puigverd de Lleida també ha tallat el Corredor del Pons, una via que uneix dos carrers del nucli urbà pel risc del despreniment d’un mur d’una casa deshabitada de la zona on ja ha caigut runa arran de la gota freda de l’octubre.

L’ajuntament estudia possibles solucions com la compra de l’immoble encara que, de moment, no hi ha res decidit i s’ha instat els propietaris a prendre mesures.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament de Torrefarrera ha aprovat el projecte d’estabilització del carrer Carretera de Lleida que voreja l’N-230, una actuació que representarà una inversió que ascendeix a més de 162.000 euros i que comportarà l’estabilització d’aquest carrer mitjançant el reciclatge del ciment i la renovació del ferm. Segons va explicar Latorre, aquest carrer es va construir fa més de vint-i-cinc anys i es troba en molt mal estat.

tracking