SEGRE

MUNICIPIS PLENS

Balaguer farà un alberg i en traurà a concurs la gestió

S’habilitarà al Molí de l’Esquerrà i serà municipal || L’oposició demana ajornar el tancament del col·legi Àngel Guimerà

Imatge del ple municipal de Balaguer celebrat ahir a la nit.

Imatge del ple municipal de Balaguer celebrat ahir a la nit.A. SÁNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer va aprovar ahir al ple el projecte d’adequació d’una part de l’antic Molí de l’Esquerrà com a alberg juvenil i en traurà a concurs la gestió. El consistori compta per a la construcció d’aquest equipament amb una subvenció de 295.093 euros del pla extraordinari d’inversions locals de la Diputació, de les anualitats 2017-2018. Precisament, fa tres anys no va prosperar un projecte privat per desenvolupar l’alberg juvenil i el consistori va deixar sense efecte l’adjudicació a una firma privada. Ara serà el consistori el que assumirà la construcció d’aquest equipament i n’externalitzarà la gestió, segons va explicar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. S’ha de recordar que al mateix edifici s’ubica també el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer.

El ple també va acordar adherir-se al consorci Localret, format per administracions locals catalanes per fomentar i acompanyar el desenvolupament de xarxes i serveis de telecomunicacions, amb l’objectiu de reduir la despesa anual del consistori, que ascendeix a un total de 118.000 euros. El primer edil va assegurar que amb la contractació centralitzada d’aquests serveis preveu estalviar un 30% de la factura dels serveis de telecomunicacions.

Aproven sumar-se al consorci Localret per reduir la factura de telecomunicacions

Els grups de l’oposició al consistori de Balaguer van sol·licitar ahir al primer edil crear una taula contra la segregació escolar amb tots els grups amb representació al consistori i aparcar durant un any la clausura del col·legi anunciada per la conselleria d’Educació i l’ajuntament. Vidal va assegurar que la decisió del tancament no depèn del consistori si no de la conselleria, i va recordar que avui està prevista una reunió amb les famílies, en la qual es preveu que donin una resposta a la proposta dels pares per evitar així la clausura del col·legi. La plataforma contra el tancament i els grups de l’oposició van mostrar preocupació perquè queda un mes perquè s’obri la preinscripció al col·legi i no hi ha una decisió en ferm.

tracking