SEGRE

SERVEIS SALUT

Guissona vol segregar-se del CAP de Cervera al faltar metges i serveis

Insta la capital a donar suport en un ple a la separació de l’Àrea Bàsica de Salut

El CAP de Guissona té quatre metges i llargues llistes d’espera.

El CAP de Guissona té quatre metges i llargues llistes d’espera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona exigeix segregar-se de l’Àrea Bàsica de Salut de Cervera. Segons l’alcalde, Jaume Ars, es tracta d’una situació que s’arrossega des de fa quinze anys i “perjudica greument els interessos de Guissona”. El CAP de Guissona només té quatre metges, un d’ells de baixa. Per la seua part, el de Cervera en té nou, quan la diferència de població entre aquests dos municipis és tan sols de 1.500 veïns. Això suposa la saturació del CAP de Guissona, amb llistes d’espera de fins a dos mesos per aconseguir visita amb el metge de capçalera. Així mateix, obliga els veïns de Guissona a desplaçar-se en cap de setmana a Cervera per rebre atenció mèdica.

La reivindicació de Guissona inclou demanar a la Paeria de Cervera que doni suport a la segregació al ple. Segons Ars, la separació ja es va demanar el 2006, però el consistori de la capital es va negar a acceptar-la. Dilluns passat Guissona va aprovar en ple exigir-la de nou.

En un altre ordre de coses, Guissona crearà al març una oficina de Mobilitat. Segons Ars, haurà d’establir un nou servei amb aportacions de tècnics per donar forma a les demandes que fan els agents de barri. El servei tindrà una comissió amb els agents de barri, tècnics de l’ajuntament, regidors de les àrees implicades i un assessor extern. S’atendrà les demandes dels ciutadans i la comissió resoldrà qüestions referents als espais dedicats a l’ús de bicicletes, vehicles motoritzats i el transport públic. Segons va explicar l’alcalde, el gran creixement que experimenta Guissona, d’uns cint-cents habitant a l’any, “ens obliga a plantejar solucions atenent les propostes que ens arribin tant dels veïns com dels tècnics”.

tracking