SEGRE

TRÀNSIT DENÚNCIA

VÍDEO | Investiguen un camioner per conducció temerària a Sopeira

En va avançar un altre en un tram de l’N-230 en línia contínua i a prop d’un túnel

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil d’Osca investiga un conductor d’un camió que va fer un avançament de forma temerària a Sopeira el passat 8 de gener, amb la qual cosa va posar en risc la vida de la resta dels usuaris. La investigació ha permès localitzar el conductor després que el vídeo que mostrava la conducta temerària es fes viral a les xarxes socials. El xòfer, de 33 anys i veí de Romania, està imputat pels delictes contra la seguretat viària per conduir un vehicle articulat amb temeritat i haver generat un greu perill per a la vida i integritat dels usuaris de la via.

Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, els fets van tenir lloc el passat 8 de gener cap a les 7.30 hores, quan un vehicle de gran tonatge circulava a l’altura del quilòmetre 108 de l’N-230 al seu pas per Sopeira fent un avançament a un altre camió articulat en un tram de la carretera senyalitzat amb línia contínua, amb senyals verticals de prohibit avançar i a pocs metres d’un túnel.

A més, segons va recalcar la Guàrdia Civil, l’avançament es va produir en un revolt de visibilitat reduïda, i va posar en greu risc la vida de diversos usuaris de la via, entre les quals la del conductor d’un turisme que s’aproximava en direcció contrària.

Els fets van ser presenciats per diversos conductors i l’ocupant d’un dels vehicles va poder gravar les maniobres d’aquest camioner temerari. A partir del vídeo, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per identificar el conductor del camió.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van poder localitzar la setmana passada el camioner, que haurà de declarar com a investigat davant del jutjat.

Una vintena de conductors temeraris condemnats en un any Més d’una vintena de conductors van ser condemnats el 2018 per conducció temerària a la província de Lleida. Segons les últimes dades disponibles a la memòria de la Fiscalia, els tribunals van obrir diligències contra 13 xòfers per conductes temeràries al volant. En total, els jutjats lleidatans van instruir 356 causes per delictes contra la seguretat del trànsit el 2018, un 4,1% més que un any abans. La majoria van ser conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues o per no tenir carnet.

Captura del vídeo que mostra l’avançament temerari a l’N-230 a Sopeira el gener passat.

Captura del vídeo que mostra l’avançament temerari a l’N-230 a Sopeira el gener passat.GUARDIA CIVIL

tracking