SEGRE

ENSENYAMENT PÚBLIC EQUIPAMENTS

El futur de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer es decidirà en vint dies

Educació diu que estudia les propostes de la Fapac i la plataforma contra el tancament || Les famílies temen que la decisió estigui presa i vulguin desmobilitzar-les

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, al costat de l’edil d’Ensenyament, Laura Corsà, ahir durant la reunió.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, al costat de l’edil d’Ensenyament, Laura Corsà, ahir durant la reunió.M. CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer es decidirà en vint dies, una setmana abans que comenci la preinscripció escolar per al curs vinent. Aquest és el termini que s’han donat la conselleria d’Educació i la Paeria de Balaguer per decidir si fan efectiu el tancament progressiu del centre a partir del curs que ve. Així ho va manifestar ahir l’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, en una reunió informativa a la qual van assistir representants de la plataforma contra el tancament del centre i pares i mares d’alumnes.

Vidal va explicar que, després que la plataforma enviés fa uns dies la proposta per reduir l’absentisme escolar i millorar la qualitat de l’ensenyament al centre, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya en va enviar una altra dilluns passat, per la qual cosa ara estan a l’espera que els tècnics de la conselleria les analitzin. En aquest sentit, Vidal va assenyalar que té previst organitzar una reunió amb els tècnics del departament, representants de l’Ampa i de l’oposició la setmana que ve per debatre les propostes.

“El nostre objectiu és solucionar el problema constatat de segregació perquè l’escola deixi de ser un Centre d’Atenció Educativa Preferent (CAEP) i tots els nens de Balaguer tinguin les mateixes oportunitats”, va apuntar Vidal. S’ha de recordar els CAEP, a l’ubicar-se en un entorn socioeconòmic molt humil, compten amb certes diferències amb els CEIP com ràtios inferiors d’alumnes per classe o més finançament.

Per la seua banda, representants de la plataforma van alertar que “les vegades que s’han tancat centres públics no s’han tornat a obrir”, de manera que van assegurar que “Balaguer no es pot permetre perdre aquesta escola i és obligació de tots els col·lectius de la ciutat involucrar-se en la recerca de solucions i alternatives al tancament”. En aquesta mateixa línia, van denunciar que “Educació no està fent un diagnòstic clar del perquè hi ha segregació ni tampoc de com solucionar-la”, alhora que temen que la decisió final ja estigui presa i que reunions com aquesta siguin “tàctiques dilatòries per desmobilitzar la lluita de les famílies contra el tancament”.

tracking