SEGRE

EMERGÈNCIES FOCS

Els afectats pel foc de Llavorsí segueixen sense poder tornar a casa

Els Bombers van sufocar ahir l’incendi

L’incendi, que es va originar dijous a la tarda, va acabar afectant quatre apartaments del bloc.

L’incendi, que es va originar dijous a la tarda, va acabar afectant quatre apartaments del bloc.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de veïns desallotjats ahir per l’incendi d’un habitatge a Llavorsí van passar ahir la segona nit fora de casa. L’alerta es va activar al voltant de dos quarts de vuit de la tarda de dijous a la teulada d’un bloc de pisos situat al número 7 del carrer Farga. Els Bombers de la Generalitat van treballar durant tota la nit i ahir al matí per sufocar les flames, que van acabar calcinant completament dos apartaments i en van afectar dos més.

Segons van apuntar fonts veïnals, el foc s’hauria originat en una xemeneia i es va estendre al sostremort i a la teulada de l’edifici.

Les flames van calcinar per complet dos pisos i en van afectar dos més, que van quedar inhabitables

Els Bombers van arribar a activar fins a deu dotacions que van evitar que les flames es propaguessin a altres apartaments i van donar per aturada l’incendi al voltant de les 16.00 hores.

L’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, va explicar que “per sort alguns dels pisos calcinats són segones residències i en el moment de l’incident estaven buits”. L’ajuntament va resituar els afectats en hotels de la zona la primera nit, encara que la majoria es va allotjar ahir en cases d’amics i familiars. Un arquitecte municipal va revisar ahir l’estructura del bloc, que va quedar afectat en dos de les tres plantes. Com a conseqüència del foc, els serveis d’emergències també van haver de tallar els subministraments de llum i aigua.

Entre els últims incidents similars, un aparatós incendi en un edifici a Juneda va afectar divendres de la setmana passada més d’una trentena de veïns, que van haver de ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per inhalació de fum. Entre ells, van haver de traslladar l’Arnau de Vilanova dos nadons de 2 i 18 mesos i dos nens de 6 i 7 anys.

tracking