SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Penes de fins a 14 anys de presó per assalts a 28 habitatges de Ponent

L’Audiència d’Osca considera que la xarxa va cometre un total de setanta-dos robatoris || Els dos capitostos van ser detinguts a Lleida, on tenien un pis franc

El judici es va celebrar al desembre a l’Audiència d’Osca.

El judici es va celebrar al desembre a l’Audiència d’Osca.RAFAEL GOBANTES/HERALDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència d’Osca ha condemnat a penes de fins a catorze anys de presó els sis homes, cinc d’ells nascuts a Albània i un veí de Lleida, acusats de pertànyer a una xarxa, criminal establerta a la capital del Segrià que va robar en setanta-dos habitatges, vint-i-vuit dels quals a les comarques de Ponent. El judici es va celebrar al desembre a Osca, com va avançar SEGRE. El tribunal considera que els acusats són autors dels delictes de robatori amb violència en casa habitada, lesions, trencament de condemna i pertinença a grup criminal. En total, la condemna suma trenta-sis anys de presó i les indemnitzacions s’eleven a més de 20.500 euros. Els capitostos de la xarxa han estat condemnats a sengles penes de catorze anys i deu anys i mig. A més, els magistrats determinen per a quatre d’ells que, una vegada complerta la meitat de la condemna, seran expulsats d’Espanya per un termini de deu anys.

L’organització, segons els investigadors, treballava de forma molt jerarquitzada i anava rotant els membres amb freqüència per evitar ser detectats. Comptaven amb un pis franc a la ciutat de Lleida. Els capitostos van ser detinguts a l’avinguda València i el carrer Comerç de la capital del Segrià. A Ponent, la xarxa va cometre robatoris a Bellcaire d’Urgell, Castellserà, Ossó de Sió, Tàrrega, Guissona, Puigverd d’Agramunt, Preixens, Montgai, Ribera d’Ondara, la Fuliola, Anglesola, Miralcamp, Linyola, Vinaixa, Almenar i Solsona. En aquesta última localitat van agredir un inquilí. Els magistrats consideren provat que entre el maig del 2017 i el març del 2018 els condemnats “van sostreure objectes de valor, diners, joies i vehicles de luxe d’habitatges adossats i xalets ubicats sempre en urbanitzacions o zones apartades dels nuclis de la població”. El judici es va celebrar a Osca perquè el primer dels robatoris investigats es va produir a Barbastre. Mossos i Guàrdia Civil van dur a terme la investigació.

tracking