SEGRE

Assalten i lliguen de mans una parella a Sant Martí de Maldà per robar-los

Lliguen de mans i emmordassen les víctimes, que passen dos hores immobilitzades

Porta per la qual van accedir els assaltants a l'habitatge.

Porta per la qual van accedir els assaltants a l'habitatge.X. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos encaputxats van assaltar a primera hora del matí un matrimoni gran a la seua casa de Sant Martí de Maldà. Els lladres van lligar de mans i van emmordassar les víctimes per després buscar per tot l’habitatge objectes de valor. Les víctimes van estar emmordassades almenys durant un parell d’hores fins que la dona va aconseguir alliberar- se i demanar auxili trucant al 112. Fins al lloc es va desplaçar una ambulància i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, que van muntar un ampli dispositiu policial encara que al tancament d’aquesta edició no havien transcendit detencions en aquest sentit.

Segons van explicar fonts coneixedores a SEGRE, els assaltants es trobaven cap a les 7.30 hores al pati de l’habitatge esperant que el matrimoni obrís la porta posterior. Quan l’home anava a sortir, el van amenaçar demanant-li els diners i després de dir-los que no en tenien van lligar de mans i peus el matrimoni. Segons ha pogut saber aquest diari, l’home era a terra mentre que la dona estava asseguda en una cadira de la cuina. Els assaltants van estar a l’interior de l’habitatge, ubicat a la zona del castell, sobre una hora i es van emportar, entre altres objectes, telèfons i rellotges.

L’alcalde de Sant Martí i president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, es va mostrar “preocupat”. “Es tracta d’un modus operandi a què no estàvem habituats, tot apunta que sabien que es trobarien dos persones d’avançada edat a qui han encanonat amb una pistola”, va dir. Balcells va agrair la ràpida actuació dels Mossos encara que va tornar a reclamar una major presència policial malgrat reconèixer que “el problema és que el cos dels Mossos té pocs efectius”. Balcells va demanar de nou una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, després d’anul·lar-se la que tenia prevista el dia 12 de febrer. Val a recordar que, en els últims mesos, municipis de les comarques de l’Urgell i la Segarra han patit diversos robatoris en habitatges encara que en cap els assaltants van amenaçar els habitants sinó que entraven quan no hi havia ningú a dins.

tracking