SEGRE

SUCCESSOS LLADRES AL CAMP

El robatori de cable a la captació d'aigua de l'Ebre deixa sense bombatge el reg del Segrià Sud

Els danys s’han valorat en 160.000 euros i només hi ha reserves per proveir les finques una setmana

Les bombes verticals dins de les quals apareixen els cables tallats.

Les bombes verticals dins de les quals apareixen els cables tallats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou robatori, aquesta vegada de cable de coure a les connexions de la captació del Segrià Sud a l’Ebre, al municipi d’Almatret, va deixar ahir sense bombatge per donar aigua aquest sistema de reg per degoteig. La comunitat de regants va valorar els danys en més de 160.000 euros, ja que les instal·lacions han quedat seriosament perjudicades i s’hauran de tornar a reposar com més aviat millor. El reg va obrir la campanya el 27 de febrer passat, la qual cosa ha permès omplir les basses de proveïment, que tenen reserves per a una setmana, va explicar el president de l’organisme, Joan Sabaté. Així, les connexions hauran de tornar a funcionar en aquest termini per poder subministrar aigua a les finques, va remarcar.

El robatori es va produir ahir a la matinada i la comunitat de regants ho va denunciar als Mossos d’Esquadra, que es van personar a la tarda i van obrir una investigació per descobrir-ne l’autoria. Aquesta no és la primera vegada que es registren furts de material a les instal·lacions de reg (vegeu el desglossament). “Ja els hem patit de plafons, bateries dels filtres i hidrants però, en aquest cas, és especialment greu ja que afecta el bombatge, que subministra tota l’àrea regable”, va indicar Sabaté. De fet, la comunitat estudia la possibilitat de substituir el coure per alumini, més pesant i difícil de manipular, va remarcar. Els regants reclamen als Mossos que prenguin mesures, no només contra la lladres de material, sinó contra les màfies organitzades que el venen. “ja que és una situació cíclica que pateixen tots els regadius”, va puntualitzar.

El Segrià Sud té previst portar el degoteig a 350 hectàrees més de Maials i Almatret, que se sumaran a les 6.250 de tot el sistema, que inclou els municipis de Seròs, Maials, Almatret, Llardecans i Torrebesses. Agricultura ja ha iniciat la senyalització de la trajectòria de les conduccions perquè funcionin d’aquí a un any. Costaran 2 milions i els regants aportaran 700.000 €.

tracking