SEGRE

En coma el caçador que va caure fa deu dies a Sant Esteve de la Sarga

Imatge amb perspectiva aèria del poble de Sant Esteve de la Sarga.

Imatge amb perspectiva aèria del poble de Sant Esteve de la Sarga.X. PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de Fraga de 23 anys que va resultar ferit dissabte 22 de febrer al caure mentre caçava a Sant Esteve de la Sarga segueix ingressat en coma amb pronòstic estable a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, segons van informar ahir fonts hospitalàries.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 12.20 hores del dissabte 22, després que els alertessin que un caçador havia tingut una caiguda en una zona de roques a Beniure, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. El jove va perdre la consciència a causa del fort cop i va haver de ser rescatat per efectius dels Bombers. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar una ambulància i un helicòpter, amb el qual finalment va evacuar el jove en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va ingressar a Urgències. Poc després d’aquest avís, un altre caçador va resultar ferit, de caràcter lleu, al tenir també una caiguda a la Vall de Boí. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 13.10 hores. L’home, de 92 anys, va ser rescatat per efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el SEM el va evacuar en helicòpter a l’hospital de Vielha. El seu estat, segons fonts sanitàries, era lleu.

Rescats

Durant l’any passat, els Bombers de la Generalitat van dur a terme un total de 285 rescats en el medi natural a Lleida, cosa que representa un 13 per cent menys que el 2018. La majoria dels rescats van ser de muntanya, amb 198 assistències, seguits de la recerca de persones perdudes, amb 76 intervencions.

tracking