SEGRE

Lleida registra 49 morts per atropellaments en una dècada

Trànsit llança una campanya preventiva

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 49 persones han mort atropellades en els últims deu anys a les comarques lleidatanes i la meitat de les víctimes eren majors de 65 anys. L’any amb més morts per atropellaments va ser el 2015, amb un total d’onze víctimes mortals, mentre que en aquest període de temps només hi va haver un exercici, 2018, en el qual no es va registrar cap mort per atropellament a la província de Lleida. En el conjunt de Catalunya, 452 persones han mort en atropellaments des del 2010, la meitat de les quals majors de 65 anys. Del total, el 70% van perdre la vida en zones urbanes mentre que Trànsit recorda que el risc de lesivitat greu s’incrementa per als vianants en els accidents a la carretera. Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat dels vianants, el Servei Català de Trànsit inicia una nova campanya de controls durant aquesta setmana amb les policies locals en diversos municipis de Catalunya. La campanya posa l’accent a combatre tant les conductes dels conductors que posen en perill la seguretat dels vianants (no respectar semàfors o passos zebra) com les conductes antireglamentàries o no segures (creuar de forma incorrecta).

tracking