SEGRE

PROJECTES SÒL INDUSTRIAL

Mollerussa impulsa quinze noves hectàrees industrials

El consistori inicia tràmits per a la nova àrea a la zona del polígon Ponent || Preveu donar resposta a la demanda de parcel·les

Els terrenys on s’ubicarà el nou polígon industrial.

Els terrenys on s’ubicarà el nou polígon industrial.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa impulsa dos nous polígons industrials de 15 hectàrees per poder donar resposta així a la demanda dels últims anys. L’alcalde, Marc Solsona, va explicar que aquesta setmana s’envia a 13 propietaris de catorze finques de l’entorn del Polígon Ponent una comunicació amb aquesta planificació estratègica en què s’informa que el consistori té la voluntat d’iniciar els tràmits urbanístics per poder crear dos nous polígons. En la missiva se’ls “insta” també a tramitar l’operació de manera conjunta i es fixa un termini de dos mesos per donar-hi resposta. L’alcalde va reconèixer que hi ha “pressió” industrial per poder créixer a la ciutat i va assegurar que en els últims anys empreses que s’havien interessat a instal·lar-s’hi no ho han pogut fer per falta de sòl.

Aquestes 14 finques de 13 propietaris als quals s’ha enviat la carta sumen un total de 153.952 metres quadrats diferenciats en dos sectors: un de 98.370 metres quadrats on hi ha nou propietaris, i un altre de 55.582 metres quadrats amb cinc propietaris. Tenen dos mesos per respondre i decidir si la promoció es fa de forma “cooperativa o a través d’altres sistemes que preveu la normativa”. Els terrenys es troben a l’entorn del Punt Verd i la ronda Ponent, que comunica amb l’autovia A-2 i la carretera LV-2001 que va cap a Torregrossa i l’L-200, que porta fins a les Borges Blanques.

Aquesta nova promocióserà la més important a la capital en els últims quinze anys

A la capital del Pla d’Urgell hi ha diversos polígons de més dimensions que estan subjectes a l’activitat empresarial de diferents empreses que han crescut des que van iniciar la seua activitat industrial.

No obstant, pel que fa al volum de parcel·les, aquesta promoció de sòl industrial serà la més important de la capital del Pla d’Urgell. De fet, el primer edil va assegurar que no es promou nou sòl industrial a Mollerussa almenys des dels últims quinze anys. Segons l’alcalde, Mollerussa no té actualment “pressió residencial per créixer” però sí per a sòl industrial, va dir.

tracking