SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

L'alcalde de Ponts cessa dos edils, que negocien una moció de censura

ERC, a l’oposició, podria donar suport als independents per desbancar JxCat

Palà, Carabasa i Tàpies en una foto d’arxiu.

Palà, Carabasa i Tàpies en una foto d’arxiu.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Ponts, Josep Tàpies (JxCat), va cessar dilluns el primer tinent d’alcalde, Emili Palà, i la regidora Elisabet Arauz, tots dos independents de Ponts per Catalunya, va nomenar al seu lloc dos edils del seu grup i convocarà aquesta setmana un ple per retirar l’assignació a Palà, l’únic edil amb dedicació exclusiva. Tàpies governava fins ara amb tres regidors més de JxCat i els dos independents, mentre que ERC és a l’oposició amb cinc. El cessament dels dos independents obre la porta a un canvi de govern i, de fet, Palà va admetre que ha iniciat converses amb ERC per promoure una moció de censura contra l’alcalde. Aquest va explicar que Palà i Arauz van posar el càrrec a la seua disposició i ell ho va acceptar per “desavinences i deslleialtat”. Va acusar Palà d’actuar per interessos particulars. També JxCat es troba en negociacions amb ERC, va dir. Tàpies va afegir que si es promou un canvi d’alcaldia “serà el sisè alcalde de Ponts en dotze anys” i “la inestabilitat” perjudica el municipi.

Per la seua part, Palà va atribuir a l’alcalde “actituds autoritàries” i va dir que hi ha un “progressiu descontrol de la despesa”. La portaveu d’ERC, Solés Carabasa, no va descartar cap opció: “Seguir a l’oposició, presentar una moció de censura amb els independents o acords puntuals amb JxCat.” De moment, “veurem com tira endavant el govern en minoria” i “actuarem quan sigui necessari”, va concloure Carabasa.

JxCat i ERC diuen que es tracta d’una situació únicament local Tant JxCat com ERC de la Noguera van assegurar que la possible moció de censura no afectarà altres acords entre les dos formacions com el que hi ha a Artesa de Segre i ho van emmarcar en una situació estrictament local. A Ponts, JxCat va arrabassar l’alcaldia a ERC després de les eleccions del maig al pactar amb els independents. A la localitat ja hi va haver una censura el 2012. En cas que es confirmi la nova moció, seria la primera aquest mandat. A Maldà, ERC i CUP preparen una altra censura que s’ha de ratificar les properes setmanes.

tracking