SEGRE

SINISTRES A LA MUNTANYA

Ajuntament i Conselh reforcen avisos a les zones fora de pistes

A l’àrea de la Vinyeta, a Baqueira, on han mort tres esquiadors en tres anys

Imatge d'una allau.

El Pirineu català registra cada temporada d'hivern entre 250 i 300 allausGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va assegurar ahir que l’ajuntament, com a propietari i responsable de la muntanya de Baqueira, demanarà a l’estació d’esquí aranesa, que l’explota, reforçar amb més abalisament i senyalització la zona de la Vinyeta. És el punt on dimarts va perdre la vida un jove de 24 anys en la tercera mort en tres anys que s’hi registra (vegeu més informació). Es tracta de Luis Turrión, de Palma, fill d’un conegut Guàrdia Civil de la capital balear. Pel que sembla, era un expert muntanyenc i d’esports d’hivern que practicava snow, segons va informar el Diario de Mallorca.

Tant Ruiz-Canela com el director comercial de Baqueira, Xavier Ubeira, van incidir que la zona de la Vinyeta ja està ben senyalitzada i que és evident que es tracta d’una àrea fora de pistes amb fama de ser molt perillosa pel risc d’allaus. No obstant, l’edil va remarcar que caldrà insistir en l’abalisament ja que “molts no en fan cas”.

Per la seua part, el síndic d’Aran, Paco Boya, va coincidir amb tots dos en el fet que la zona està delimitada i és difícil de passar-hi. Tanmateix, arran de l’accident mortal de dimarts, Boya va assenyalar que el Conselh reforçarà els avisos per allaus. “Ja ho fem, però davant d’aquests fets reiterats els potenciarem per a una major conscienciació.” Dimarts van caure a la Vinyeta prop de 50 centímetres de neu nova i hi havia molta boira.

Despreniments de roques tallen la carretera L-504 a Tírvia Despreniments de terra i roques van tallar ahir la carretera L-504 diverses hores a la tarda. Segons l’alcalde, Joan Farrera, des de fa diversos dies que baixa fang i pedres que envaeixen la calçada però ahir van obligar a impedir el pas de vehicles pel risc que comportava. Segons l’alcalde, operaris de Carreteres de la Generalitat van treballar des de les 18.50 hores fins ben entrada la nit, quan va quedar restablerta la circulació, encara que amb un semàfor de senyalització. La humitat per les pluges és la causa dels despreniments.

tracking