SEGRE

En estat greu però estable el lleidatà ferit en una allau a Geòrgia

Tres dels seus companys, tots ells del Pallars Sobirà, van perdre la vida

El parc de Bombers de Sort.

En estat greu però estable el lleidatà ferit en una allau a GeòrgiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El muntanyenc lleidatà que va resultar ferit aquest dimecres a Geòrgia a causa d’una allau que va costar la vida a uns altres tres expedicionaris, tots del Pallars Sobirà i dos d’ells Bombers de la Generalitat, es troba "en estat greu, però estable", segons van revelar aquest dijous els metges. "Hem fet tot el possible i esperem que tot surti bé. Ara per ara el pacient es troba en cures intensives, necessita un monitoratge constant", va declarar l’agència Efe la metgessa en cap del Centre Nacional de Medicina "Otar Ghudushauri", Marina Guelantia.

El Ministeri d’Exteriors d’Espanya va confirmar dimecres l’accident fatal i va informar que uns altres quatre expedicionaris del mateix grup estan "en bon estat", mentre que el muntanyenc ferit va ser traslladat a la capital de Geòrgia, Tbilissi, per ser atès. Segons Guelantia, el lleidatà ferit va superar dos operacions que van concloure a les tres de la matinada d’aquest dijous, hora local (23.00 GMT). "Primer se li va practicar una operació neuroquirúrgica a la columna vertebral, després, operacions traumatològiques", va explicar. Guelantia va indicar que el pacient passarà diversos dies en cures intensives. "Farem tot el necessari i possible perquè pugui recuperar la salut", va afegir.

Els muntanyencs formaven part d’un grup de vuit persones del Pallars que estaven de vacances a Geòrgia, quan van ser sorpresos per una allau durant una expedició per la regió de Mestia (més informació).

tracking