SEGRE

ESPAIS NATURALS SUCCESSOS

La Diputació restaura l'accés de Corçà a Mont-rebei

Després de l’allau que va obligar al gener a clausurar el congost una setmana || Els operaris i el material arribaran en barca

Imatge de l’allau del gener al congost de Mont-rebei.

Imatge de l’allau del gener al congost de Mont-rebei.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés al congost de Mont-rebei des de Corçà (Àger) estarà obert per Setmana Santa. La Diputació assumirà els treballs per sanejar el pendent al punt on es va registrar una allau de roques el mes de gener, entre Mas Carlets i el congost, just davant del pont del Siegué, que uneix les parts catalana i aragonesa d’aquest espai natural. L’allau, que va tenir lloc durant el temporal Glòria, va obligar a tancar els accessos a Mont-rebei durant una setmana.

Tècnics de la Diputació es van desplaçar al lloc de l’allau a instàncies de l’ajuntament d’Àger per inspeccionar la zona, després que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) detectés més punts inestables on va tenir lloc el despreniment. Per reobrir l’accés des de Corçà caldrà retirar les roques que amenacen de caure i fixar-ne d’altres per evitar nous riscos. El diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, va explicar que invertiran uns 1.500 euros al dia en els treballs, que s’allargaran durant quatre o cinc jornades. Els operaris i el material necessari per a les obres arribaran a peu i amb barca fins a la zona de Mas Carlets, perquè des de Corçà fins al punt de l’allau hi ha unes dos hores caminant, segons va informar ahir Catalunya Ràdio.

S’ha de recordar que malgrat que els accessos es toben oberts des del passat dia 1 de febrer, des de la Masieta es pot recórrer el congost però no es pot accedir a la passarel·la que uneix les parts catalana i aragonesa del congost.

D’altra banda, des de l’accés de Montfalcó no es pot arribar al congost i des de Corçà només es pot caminar fins a Mas Carlets, la zona on es va registrar el despreniment.

tracking