SEGRE

MUNICIPIS CIVISME

La Urbana imposa a la Seu d'Urgell 400 multes d'aparcament en dos mesos

Més que al llarg de tot el 2019 i amb una mitjana de sis sancions al dia || Ofensiva contra els estacionaments prohibits al constatar l’elevat nombre d’infraccions

Dos vehicles estacionats en una intersecció pintada de groc com a senyal de prohibició.

Dos vehicles estacionats en una intersecció pintada de groc com a senyal de prohibició.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de la Seu d’Urgell ha multiplicat per set el nombre de multes que imposa cada mes per estacionar de forma incorrecta als carrers del municipi respecte a l’any passat. Segons les dades que ha aportat el mateix cos de seguretat, només en els dos primers mesos de l’any, els agents han imposat quatre-centes sancions d’aquesta mena, amb una mitjana de més de sis al dia.

En tot l’any es van tramitar 339 expedients, amb una mitjana de vint-i-vuit multes al mes i menys d’una al dia. El subinspector de la policia local de la Seu, Antonio González, va destacar la “necessitat que d’una vegada per totes tota la ciutadania respecti les normes de convivència en general” i en aquest sentit va insistir que “els conductors estan acostumats a aparcar de qualsevol manera i en qualsevol lloc. Aquest any ens hem marcat com a objectiu tenir una ciutat més ordenada”, va assenyalar.

Pel que fa a tipologies i citades en ordre, els estacionaments indeguts més habituals són els de les zones de càrrega i descàrrega, els aparcaments sobre les voreres, els que ocupen zones senyalitzades amb línia groga que indica la prohibició d’estacionar-hi (sobretot a les interseccions dels carrers), els passos de vianants i les places reservades per a persones amb minusvalidesa. Les sancions econòmiques per tots aquests tipus d’infracció oscil·len entre els 60 i els 120 euros.

A més d’intensificar els controls per detectar les infraccions de trànsit al municipi, la policia assegura que incrementarà els controls de drogues i alcoholèmies, sobretot els caps de setmana a la sortida de l’única discoteca del municipi, situada al costat del polígon de Lleteries, però també al centre de la ciutat.

Durant el 2019 van controlar un total de 612 conductors, vint-i-quatre dels quals van donar positiu en consum d’alcohol i dos, en drogues. El cos de la Guàrdia Urbana de la capital de l’Alt Urgell el forma una plantilla de disset operatius.

L’organigrama el componen un subinspector, quatre caporals, onze agents i dos auxiliars. Al llarg d’aquest any es preveuen dos jubilacions i l’ajuntament convocarà dos noves places per a aquest cos.

tracking