SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Alcarràs expedienta un col·lectiu de joves per insultar l'alcalde i amenaça amb multes

L’ajuntament atribueix a La Garsa, que s’enfronta a multes de 1.400 euros, insults al primer edil i molèsties als veïns || Demana també al grup que deixi el local que ocupa i l’utilitzarà per a un altre projecte

Membres de l’assemblea de joves La Garsa, al seu local a les antigues escoles d’Alcarràs.

Membres de l’assemblea de joves La Garsa, al seu local a les antigues escoles d’Alcarràs.ASSEMBLEA DE JOVES LA GARSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs amenaça de multar l’assemblea de joves La Garsa per haver insultat l’alcalde, Manel Ezquerra (Sempre Alcarràs), en una festa que es va celebrar l’agost de l’any passat, amb motiu del segon aniversari d’aquest col·lectiu. La sanció ascendeix a 1.400 euros i correspon a dos infraccions de l’ordenança de civisme: una de 600 euros per molestar els veïns al tenir la música a un volum elevat i una altra de 800 euros per insults al primer edil.

Aquest col·lectiu de joves, que reuneix una trentena de veïns i estaria vinculat a la CUP, va rebutjar les acusacions i va assegurar que van abaixar el volum de la música a la meitat a les 03.00 hores i que no tenen constància que s’insultés Ezquerra. Per la seua part, fonts municipals van assenyalar que durant la festa es va insultar l’alcalde al voltant de les 04.30 hores, utilitzant “un altaveu i un equip de música cedit pel consistori”. Alguns veïns van gravar aquests insults. A més, l’ajuntament té previst obrir un segon expedient a l’agrupació.

L’edifici, on es reuneixen ara els joves, es destinarà a laboratori de projectes de bioeconomia

L’entitat juvenil va explicar que abans-d’ahir van rebre una notificació en què l’ajuntament els advertia que havien de deixar l’espai que ocupen actualment a les antigues escoles en tres dies “o s’obrirà un procés penal per usurpació del patrimoni municipal”.

Des del consistori van assegurar que necessiten aquest espai per al projecte del laboratori de projectes de bioeconomia (Biolab), en el qual participen vuit localitats més del Segrià. Aquesta decisió afecta també la coral i el cau, que es resituaran i compartiran espais amb altres entitats. En aquest sentit, l’ajuntament va assegurar que al tenir un expedient, La Garsa no pot beneficiar-se de subvencions econòmiques o en espècies (com per exemple ocupar un local municipal).

Ajuntament i associació es van reunir en diverses ocasions per “gestionar el conflicte”, tot i que no van arribar a cap acord. El consistori va voler saber qui havia insultat Ezquerra i l’entitat va explicar que va publicar un comunicat “rebutjant qualsevol insult que, en un hipotètic cas, s’hagués pogut produir, encara que l’alcalde va considerar que no n’hi havia prou”. Per la seua banda, l’ajuntament va explicar que els joves van assenyalar que “sabien qui havia estat, encara que no ho dirien”. Per la seua part, l’assemblea ha presentat al·legacions al procés sancionador, que es troba en fase d’instrucció.

tracking