SEGRE

ACCIDENT COMMOCIÓ

Consternació i ràbia al Pallars Sobirà per la tràgica mort dels tres muntanyencs

Banderes a mig pal, crespons negres i dies de dol oficial al Pallars Sobirà pel fatídic accident que va causar la mort de tres muntanyencs al Caucas, a Geòrgia, mentre feien esquí de muntanya. La tragèdia ha commocionat tota la comarca. El ferit greu evoluciona favorablement en un hospital de Tbilissi.

Les banderes onejaven ahir a mig pal a l’ajuntament de Sort, que va decretar tres dies de dol oficial.

Les banderes onejaven ahir a mig pal a l’ajuntament de Sort, que va decretar tres dies de dol oficial.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Sobirà es va despertar ahir commocionada per la fatídica notícia de la mort de tres veïns dimecres per una allau a la serralada del Caucas, a Geòrgia, mentre realitzaven una travessia d’esquí. Es tracta de Ferran Comadran, veí d’Estac i bomber adscrit al parc del Pont de Suert; Julio Barbod, resident a Enviny i bomber de Sort; i Anselmo Ramírez, que vivia a la capital del Sobirà i treballava a l’oficina de Correus.

Carles Feliu, un altre muntanyenc veí d’Enviny, també va quedar sepultat per l’allau, però el van poder rescatar amb vida i el van traslladar a un hospital de Tbilissi, on va ser intervingut quirúrgicament dos vegades per diverses contusions i una lesió vertebral i s’espera que evolucioni favorablement, i la família es va dirigir ahir a l’hospital per reunir-se amb ell. Tots formaven part d’un grup de vuit pallaresos amb dilatada experiència en activitats de muntanya que a més estaven federats i eren membres de l’Associació Esportiva Pallars (AEP).

En aquest sentit, el president de l’AEP, Lionel Pla, va remarcar que “van tenir molta mala sort, ja que tots coneixien molt bé el medi en el qual estaven. Sovint organitzaven sortides, rutes i expedicions de muntanya per tot el món i fins i tot hi ha vies d’escalada que porten els seus noms”. En senyal de dol, el club esportiu va suspendre tots els entrenaments i activitats fins avui.

També l’ajuntament de Sort i el consell del Sobirà van decretar ahir dol oficial fins demà, i en el cas de l’ajuntament de Soriguera, fins avui. A més, els dos consistoris van onejar ahir banderes a mig pal amb crespons negres en memòria dels difunts, i el de Soriguera va fer un minut de silenci a la plaça de l’Església de Vilamur al migdia.

La regidora de Cultura d’aquest ajuntament, Imma Torras, va destacar l’ambient fúnebre que es palpava ahir al territori, ja que “tots eren molt coneguts i estimats i tenien parelles”. També l’ajuntament de la Sénia, a la comarca del Montsià, va lamentar la pèrdua de Ramírez, nascut allà, i dels seus dos companys.

En marxa el procés de repatriació

Tant la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de la qual eren membres els tres muntanyencs morts, com el ministeri d’Afers Estrangers han treballat des del moment en el qual va transcendir la notícia de la tragèdia en la repatriació dels cossos. En aquest sentit, és la companyia RACC la que, derivada per l’Agrupació Mútua, s’encarrega dels tràmits necessaris. Fonts properes al procés van explicar que les gestions s’han realitzat de manera molt àgil i que el fet que Geòrgia no formi part de la Unió Europea i no tingui ambaixada no ha representat cap mena de problema, per la qual cosa s’espera que la repatriació es dugui a terme de manera molt ràpida. D’altra banda, una comissió formada per membres de l’ajuntament de Sort s’encarrega d’aglutinar tota la informació per posar-la a disposició de les famílies, el cos de bombers de la Generalitat i els mitjans d’informació. Val a destacar que Comadran era pare de bessons i Ramírez havia estat pare feia deu mesos. Les tres víctimes mortals tenien parella. Carles Feliu, l’home que continua hospitalitzat, també és pare de dos fills.

Les banderes onejaven ahir a mig pal a l’ajuntament de Sort, que va decretar tres dies de dol oficial.

Les banderes onejaven ahir a mig pal a l’ajuntament de Sort, que va decretar tres dies de dol oficial.ITMAR FABREGAT

tracking