SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

El Govern planteja una residència d'estudiants i un campus a Alguaire

Una nova planificació urbanística inclou aquests nous usos per al recinte aeroportuari || Ja acull formació de pilots i la preveu també per a mecànics

Desmantellament d’un Boeing 747 a l’aeroport d’Alguaire.

Desmantellament d’un Boeing 747 a l’aeroport d’Alguaire.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat planteja que l’aeroport d’Alguaire pugui acollir un campus per a estudis universitaris i de FP vinculats al sector aeronàutic, així com una residència per a estudiants d’escoles de vol i mecànica amb una capacitat màxima de quaranta places. Aquests nous usos estan inclosos en una proposta per modificar la planificació urbanística del recinte aeroportuari. La finalitat és adaptar-lo a la seua nova orientació cap a activitats industrials i de serveis aeronàutics.

La tramitació ha començat aquest mateix mes, en un moment en què els vols de formació de pilots ja constitueixen la majoria de les operacions, amb tres acadèmies que utilitzen la pista d’aterratge lleidatana i pràctiques de companyies aèries com Vueling i Volotea.

L’àrea on es planteja un campus i una residència d’estudiants forma part d’un “subsistema d’activitats econòmiques” que podrà allotjar també escoles de vol i de mecànica d’aeronaus, així com negocis relacionats amb “logística, comerç electrònic i altres serveis complementaris a l’activitat aeroportuària”. També hi planteja una reserva de sòl per a la construcció de futurs hangars de fins a 4.000 metres quadrats i panells solars a la coberta. Es planteja que s’edifiquin en funció de la demanda d’empreses i el Govern català preveu els primers per a aquest mateix any. També apunta a una ampliació substancial de la superfície habilitada per a la plataforma per a aeronaus, una cosa que la Generalitat ja va plantejar l’any passat.

Pel que fa a vols comercials, Alguaire acull ara els avions setmanals a Palma i els vols d’hivern del turoperador suec Quality Travel.

Augmentar el sòl per a hangars fins a 90.000 metres quadrats La proposta de la Generalitat per adaptar l’aeroport d’Alguaire per a usos industrials reserva uns 90.000 metres quadrats per a nous hangars i per a la xarxa de vials per comunicar-los amb la resta de les instal·lacions. Això suposa un sensible increment de la superfície disponible per a aquestes construccions. Després de la construcció del que ocupa el Reial Aeri Club, aeroports preveu habilitar-ne més a partir d’aquest mateix any, en funció de la demanda d’empreses. La futura planificació preveu dos tipologies: uns de menys de dos mil metres quadrats i altres de quatre mil, tots equipats amb panells solars a la teulada.

tracking