SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Impulsen un sistema per informar en directe sobre óssos

El web del Conselh difondrà dades d’albiraments o atacs

Imatge d’arxiu de l’ós Cachou.

Imatge d’arxiu de l’ós Cachou.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran posarà en marxa pròximament un sistema d’informació en directe sobre els indicis d’óssos que hi hagi a la Val d’Aran. El govern aranès atén així les peticions de les associacions ramaderes i altres sectors. El conselhèr de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, va explicar que “amb aquest nou sistema es pretén guanyar en transparència en tot el que fa referència a la gestió de l’ós a Aran”.

D’aquesta manera, amb aquesta plataforma s’oferirà a totes les persones interessades informació sobre la localització d’aquests plantígrads, la data i el tipus d’indici (petjades, llocs de passada, albiraments o atacs a bestiar). Aquestes informacions es publicaran a la pàgina web del Conselh Generau, on s’actualitzarà la llista tots els feiners.

Val a recordar que el govern aranès començarà a exercir aquest any competències plenes sobre l’ós a la Val, després que la Generalitat les hi traspassés juntament amb una dotació de 173.000 euros per fer-les efectives. Aquesta xifra formarà part dels 400.000 euros que el Govern preveu destinar cada any a la gestió d’aquesta espècie.

A més, el Conselh ja va anunciar que indemnitzarà pel bestiar perdut i ha reservat una partida de 25.000 euros per a aquesta finalitat.

tracking