SEGRE

TURISME INICIATIVES

Les Garrigues, pionera a Lleida a acollir un projecte de turisme 'slow'

Una de les tres comarques catalanes escollides pel seu patrimoni cultural i natural || Projecte Med Pearls amb 26 experiències en sis països del Mediterrani

Presentació ahir de la prova pilot al Celler de la Vinya dels Vilars d’Arbeca.

Presentació ahir de la prova pilot al Celler de la Vinya dels Vilars d’Arbeca.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vinya dels Vilars d’Arbeca, a les Garrigues, va acollir ahir la presentació d’un projecte de slow tourism en el marc del projecte europeu Med Pearls, que té com a objectiu crear 26 experiències turístiques (26 perles, que donen nom a la iniciativa) en 13 àrees de països de la Mediterrània que formen part d’aquesta acció per posicionar internacionalment aquestes destinacions com un lloc de qualitat i excel·lència.

La iniciativa la lidera l’Agència Catalana de Turisme i té com a soci el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Es durà a terme a les Garrigues, l’Anoia i la Ribera d’Ebre. Segons el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Patrick Torrent, la comarca de les Garrigues té les característiques necessàries per impulsar aquest projecte: allotja molt potencial des del punt de vista del patrimoni cultural i natural i una baixa densitat turística.

El projecte Med Pearls està finançat per la UE i compta amb un pressupost de 3 milions i una durada de 36 mesos. La iniciativa busca potenciar la desestacionalització, la innovació i el desenvolupament de l’economia local. L’objectiu és crear productes turístics en territoris que “encara” tenen l’oportunitat de crear un model de turisme “més sostenible i més competitiu”, va dir Torrent. Un tipus de turisme que s’adequa a les “4D: desestacionalitzar, desconcentrar, diversificar i que genera més despesa”.

A banda de Catalunya, també participaran en el projecte Med Pearls altres organismes d’Egipte, Grècia, Jordània, Itàlia i Palestina.

tracking