SEGRE

FAUNA CAÇA

Més permisos a caçadors per combatre la sobrepoblació de conills

Especialment nociva a la Noguera i l’Urgell

Reunió amb pagesos i caçadors dijous a Cubells.

Reunió amb pagesos i caçadors dijous a Cubells.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat expedirà permisos extraordinaris per combatre la superpoblació de conills en municipis de la Noguera, la Ribera del Sió i l’Urgell. Es concediran aquestes autoritzacions a societats de caçadors allà on els conills ocasionen danys en l’agricultura, especialment en els cultius de cereal. Així va recordar dijous a Cubells en una reunió entre agricultors, associacions de caçadors, Agricultura i Agents Rurals, a banda del sindicat agrari UP, a la qual van assistir un centenar de persones.

Precisament, Josep Sellart, d’UP, va explicar que actualment la superpoblació s’estén per una superfície que inclou les comarques de la Noguera i l’Urgell, on l’afectació és “molt greu” en el cereal, especialment en l’ordi. Va assenyalar que els agricultors de Cubells fa anys que lluiten contra aquesta plaga, malgrat que aquest any s’ha estès més. Per la seua part, el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va explicar que els caçadors van sol·licitar poder caçar cada dia i que la tramitació dels permisos extraordinaris sigui més àgil. Així mateix, va destacar que la problemàtica augmenta en aquestes dos comarques a causa de la zepa de la serra de Bellmunt-Almenara, on la temporada de caça va finalitzar el 2 de febrer i que la normativa prohibeix la utilització de gossos (sols amb permisos extraordinaris).

Elaboren un mapa dels caus de conills per actuar a les zones més conflictives

Per la seua part, el delegat d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va apuntar que s’ha allargat fins al 19 d’abril la temporada de caça del conill, s’ha prohibit la de guineus i que estan elaborant un mapa dels caus al pla.

tracking