SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Una casa okupada al centre de Bellpuig s'esfondra de matinada sense causar ferits

La persona que solia pernoctar-hi no es trobava a l’habitatge i un cotxe va quedar sepultat || L’ajuntament inspeccionarà immobles buits i el consell fa una radiografia de tota la comarca

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una casa okupada es va desplomar ahir a la matinada al carrer Sant Josep de Bellpuig sense causar ferits. En el moment del sinistre no es trobava a l’habitatge l’okupa que hi pernoctava. La casa, situada al número 15 i que no estava declarada en ruïna, va quedar totalment esfondrada i va sepultar un cotxe estacionat. Els Bombers de la Generalitat van desallotjar preventivament l’inquilí de la casa adjacent, tot i que l’immoble no va registrar danys estructurals. Fins al lloc es van desplaçar cinc dotacions dels Bombers i tres patrulles dels Mossos. L’ensorrament es va produir a les 3.45 hores i va afectar també el subministrament elèctric de part del carrer, si bé durant el matí el servei va quedar restablert.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va explicar que dies enrere veïns van alertar l’ajuntament que havia caigut part de l’arrebossat de la façana. La brigada i els serveis tècnics van fer una revisió i, preventivament, van col·locar unes tanques. Estiarte va dir que “suposem que després de les pluges i amb les humitats ha cedit la paret de tàpia de la casa, que era molt vella i feia dècades que estava deshabitada”. Tanmateix, de forma esporàdica un okupa pernoctava a l’habitatge tot i que, segons l’alcalde, “per sort aquesta nit no hi era, per la qual cosa no hem hagut de lamentar cap desgràcia personal”. L’ajuntament va contactar amb els serveis socials del consell de l’Urgell per poder regularitzar la situació d’aquesta persona i evitar que okupi un altre habitatge amb problemes. També es va retirar el vehicle sepultat, un Honda Civic, perquè “és de gasolina i pot suposar un perill en cas que hi hagi una fuga”, va comentar Estiarte. Pel que fa a la casa, es van sanejar els elements que podien suposar un perill i van acordonar la zona a l’espera que els propietaris, amb els quals l’ajuntament ja va contactar a primera hora, procedeixin a retirar la runa. Quan es dugui a terme el desenrunament es preveu desallotjar per prevenció els veïns dels habitatges limítrofs.

Els Bombers van desallotjar preventivament l’inquilí de la casa adjacent, que no va registrar danys

Després d’aquest incident, l’ajuntament inspeccionarà de forma periòdica tots els immobles buits del municipi. Estiarte va explicar que “en cas de detectar problemes estructurals, obligarem a tirar-les a terra, no podem posar en risc la població”.

Per la seua part, el consell de l’Urgell, a través de la nova àrea de Repoblament, ha iniciat un estudi per fer la radiografia dels immobles buits. S’ha enviat un correu als ajuntaments perquè facin arribar els seus inventaris. El president de l’ens comarcal, Gerard Balcells, va destacar que “aquesta iniciativa està vinculada amb la nova borsa d’habitatge comarcal”, que el consell té previst posar en marxa ben aviat a les instal·lacions de l’Oficina Jove de l’Urgell.

La casa, situada al número 15 del carrer Sant Josep, es va ensorrar del tot.

La casa, situada al número 15 del carrer Sant Josep, es va ensorrar del tot.SEGRE TÀRREGA

La casa, situada al número 15 del carrer Sant Josep, es va ensorrar del tot.

La casa, situada al número 15 del carrer Sant Josep, es va ensorrar del tot.SEGRE TÀRREGA

tracking