SEGRE

POLÍTICA PROJECTES

“La Generalitat treballa contra la despoblació”

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, defensa que el projecte País Viu es faci en col·laboració amb el territori i que plantegi solucions “específiques” per a cada un

Meritxell Budó.

Meritxell Budó.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència, Meritxell Budó (JxCat), va assegurar dimarts passat en una trobada amb la premsa comarcal que el projecte de dinamització del territori País Viu “consisteix en una estratègia de la Generalitat per evitar tant la despoblació i l’envelliment del món rural com la concentració de persones a les metròpolis”.

L’objectiu d’aquest projecte, que ja s’ha posat en marxa al Pallars Sobirà i l’Alt Urgell i pròximament es posarà a caminar a les Garrigues, és “generar una estratègia que doti de les eines necessàries cada un dels territoris perquè tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida allà on ha nascut i no hagi de marxar”.

El Govern vol combatre que els metges prefereixin els grans hospitals als de les comarques rurals

Budó va remarcar que “hi ha comarques amb una important despoblació o envelliment, la qual cosa genera conseqüències com el tancament d’escoles o centres hospitalaris”.

A Lleida, aquest curs no ha tancat cap col·legi, però en el passat es va clausurar el de la Pobla de Cérvoles. Va explicar que “hem d’evitar” que els metges prefereixin anar als grans hospitals en lloc de les comarques rurals. Així mateix, la consellera va assenyalar que aquest projecte també està relacionat amb el desenvolupament d’infraestructures com carreteres, però també amb l’arribada de la fibra òptica a tots els nuclis. Va apuntar que cada territori tindrà la seua especificitat. En aquest sentit, va afirmar que a les Garrigues “no és el mateix els camps d’oliveres que no estan regats pel canal Segarra-Garrigues que els que sí que ho estan” i que a les comarques del Pirineu “ens diran que s’ha de repensar l’activitat de muntanya perquè cada vegada hi haurà menys neu”.

Budó es va mostrar confiada que País Viu té garantida la continuïtat malgrat la imminent convocatòria d’eleccions a Catalunya i “sobretot si nosaltres continuem al capdavant del Govern”. “Creiem que Catalunya es construeix des dels ajuntaments”, va dir.

La consellera va recordar que “aquest programa naix d’un fenomen per a territoris desfavorits i una despoblació significativa” i va avançar que “així que vagi avançant podrem replicar-lo en altres zones del país que ho requereixin”.

tracking