SEGRE

EMERGÈNCIES IMMOBLES

Retiren la runa de la casa que es va esfondrar a Bellpuig

Fins ahir al migdia s’havien desplaçat set camions carregats de runa || Poden recuperar les pertinences de l’okupa que pernoctava a l’habitatge

Imatge d’una excavadora ahir al matí retirant runa.

Imatge d’una excavadora ahir al matí retirant runa.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa contractada per l’ajuntament de Bellpuig va dur ahir a terme les tasques de desenrunament de les restes de la casa okupada del carrer Sant Josep que es va esfondrar divendres a la matinada sense causar ferits (vegeu SEGRE d’ahir). L’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que netejaran el solar i després ja negociaran amb els propietaris el pagament d’aquesta actuació. “El nostre principal objectiu és garantir la seguretat dels veïns”, va afirmar Estiarte. Fins ahir al migdia s’havien carregat set camions de runa i segons el responsable de l’empresa encarregada caldran més de vint viatges. També es van poder recuperar les pertinences de l’okupa que acostumava a pernoctar a l’habitatge, si bé la nit dels fets no era al lloc. Els serveis socials del consell comarcal de l’Urgell ja han iniciat els tràmits per trobar-li un habitatge segur. Aquest cap de setmana el passarà a casa d’uns coneguts, segons van informar fonts pròximes al cas.

L’ensorrament de la casa, situada al carrer Sant Josep i que no estava declarada en ruïna, es va produir a les 3.45 hores de divendres sense causar ferits. Fins al lloc van acudir cinc dotacions de Bombers. La runa va sepultar un cotxe que estava estacionat i va tallar el subministrament elèctric a part del carrer. Els Bombers van desallotjar preventivament l’inquilí de la casa adjacent, que no va patir danys estructurals.

L’ajuntament durà a terme de forma periòdica una inspecció de tots els habitatges buits

L’ajuntament de Bellpuig ja va anunciar divendres que duran a terme de forma periòdica una inspecció de tots els habitatges buits del municipi per saber si tenen problemes estructurals i, en cas de detectar-los, obligaran a enderrocar-los. “No podem posar en risc la població”, va reiterar el primer edil. Per la seua part, el consell de l’Urgell ha iniciat un estudi per fer la radiografia dels immobles buits. Ha demanat als ajuntaments que facin arribar els seus inventaris.

tracking