SEGRE

TRIBUNALS AUDIÈNCIA

Exculpen una residència d'Almacelles d'una mort

Joan Altisent, de 48 anys i d’Anglesola, trobat sense vida després de passar 43 dies desaparegut || La família anirà a la via civil

Imatge d’una de les jornades de recerca de Joan Altisent.

Imatge d’una de les jornades de recerca de Joan Altisent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha eximit la residència Sant Joan de Déu d’Almacelles de qualsevol responsabilitat penal per la mort de Joan Altisent Valls, que va ser trobat mort 43 dies després que se n’anés d’aquesta residència sense que els responsables se n’adonessin el 22 de desembre del 2015. El tribunal, que va reobrir la causa al ser arxivada pel jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida, ha desestimat el recurs presentat per la família de la víctima al “no considerar que es donin en les conductes desplegades pels investigats una desatenció o abandó de funcions que permetin enquadrar-les en l’àmbit de la figura penal de la imprudència ni greu ni menys greu”. La interlocutòria de l’Audiència és ferma i no hi cap recurs. Tanmateix, el tribunal recorda que el cas pot seguir “per l’ordenació jurídica com són el Dret Civil o Administratiu, al qual en tot cas, podran acudir els perjudicats si així ho creuen oportú”. La família ja ha anunciat que acudirà a la via civil a l’entendre que el centre en va ser responsable.

L’Audiència va reobrir el cas al considerar que existien prou indicis per investigar si els responsables de Sant Joan de Déu van incórrer en algun tipus de delicte, ja que s’havia de determinar si van fallar els mitjans materials i humans de seguretat, així com si va ser determinant el fet que es tardés gairebé quatre hores des que es va produir la desaparició d’Altisent fins que es va avisar els Mossos. Després d’analitzar el cas, el tribunal “no aprecia que l’actuació que van dur a terme els investigats en la present causa sigui constitutiva d’imprudència greu ni menys greu que hagi de ser mereixedora de retret penal”.

La residència va tardar quatre hores a alertar els Mossos d’Esquadra de la desaparició

Joan Altisent, de 48 anys, d’Anglesola i que tenia una discapacitat intel·lectual del 85%, va estar 43 dies desaparegut, concretament entre el 22 de desembre del 2015 i el 2 de febrer del 2016. Treballadors d’Adif el van trobar arrupit en una arqueta a set quilòmetres del centre. Centenars de persones el van buscar en diverses mobilitzacions per la zona.

tracking