SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

El pati del nou col·legi d'Almenar, primer al pressupost participatiu

Veïnes al votar al consistori per triar les actuacions.

Veïnes al votar al consistori per triar les actuacions.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’Almenar que van participar en la votació per elegir on invertir els 20.000 euros dels primers pressupostos participatius van elegir per majoria les obres per adequar el pati de les noves escoles que s’inauguraran amb el nou curs escolar 2020-21, segons va explicar l’alcaldessa, Teresa Malla.

Hi van votar un total de 110 persones, de les quals 85 es van decantar per les obres al pati del nou col·legi i 25, per millores a la llar d’infants.

Malla va indicar que la participació va ser baixa si es té en compte que el poble té més de 3.500 habitants, encara que va indicar que la consulta també es va fer en un dia feiner. Va remarcar que de totes les propostes, només aquestes dos van quedar en lliça ja que es va considerar que la resta no eren viables. Entre els projectes que es van rebutjar hi ha la millora de la plaça 11 de Setembre, la creació d’un menjador municipal per a la gent gran de la localitat, la celebració d’un festival familiar o la conversió en zona de vianants de la plaça Catalunya.

L’alcaldessa va puntualitzar que seran els pares, a través de l’Ampa, i els docents de l’escola els que dissenyin les reformes al pati escolar dins del projecte Patis Pedagògics, en el qual també col·laboren l’ajuntament i tècnics de la conselleria d’Educació per complementar les obres del nou col·legi.

tracking