SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Govern insta a millorar la recollida al Solsonès

Ja que no arriba als índexs exigits

Tost a la reunió d’aquesta setmana amb alcaldes del Solsonès.

Tost a la reunió d’aquesta setmana amb alcaldes del Solsonès.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, es va reunir aquesta setmana amb els alcaldes de la comarca per exposar els reptes de la Generalitat en la reducció de residus. Va remarcar que és necessari reduir els índexs, sobretot respecte a matèria orgànica, que no es recull correctament. Així mateix, va puntualitzar que la UE aplicarà sancions ja que l’any 2035 els abocadors només hauran d’acollir un màxim del 10% dels rebutjos que hi arriben ara.

Pel que respecta al Solsonès, els valors de reciclatge, un 50 per cent, són molt lluny dels desitjats. “Cal reciclar més i millor, sobretot l’orgànica.” A més a més, va ser taxatiu al dir que “cal canviar de model, fer pedagogia i no fer de la recollida una arma política”.

Va explicar a la seua compareixença que “la gent no és conscient del servei que s’està prestant ni del cost que té recollir les escombraries, per tant, és imprescindible l’aplicació d’una taxa en tots els municipis per cobrir les despeses que generen”, va indicar. Tost es va mostrar partidari d’incorporar sistemes smart per saber què diposita cadascú.

tracking